reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
A my właśnie po wizycie u pediatry i po szczepieniu. Oleńka waży 5100g i jak to doktor powiedział "okaz zdrowia" - i oby tak dalej. Szczepienie zniosła dzielnie, bałam się, że będzie bardziej płakać choć i tak serce mi się krajało jak ją pielęgniarka kuła. Przy okazji zrobiłam Mateuszowi bilans sześciolatka - mój mężczyzna waży 21kg i ma 118 cm wzrostu:)

Hania jak wychodziła ze szpitala to miała 14 bilirubiny, dwa tygodnie temu miała niby 15,4 ale według pediatry ten wynik to pomyłka bo po 10 dniach jest 8 a ona trochę w oczkach żółte miała.Właśnie przy karmieniu piersią żółtaczka może się utrzymywać aż do 3 miesiąca , ja nawet odstawiłam ją od piersi na 4 dni by spadł ten poziom ale teraz już karmimy się znowu cycusiem.Ale dzięki temu zamieszaniu odsunął nam się termin szczepień i mam czas na przemyślenie tego tematu i coraz bardziej skłaniam się na nie co do szczepień.

Dzisiejsza nieplanowana wizyta skonczyła sie pomyslnie dla małego. Katarek opanowany, wskazówki na biegunke otrzymane, a na dodatek dokonano pomiarów ciałka. Tak więc malud jest mutancko gruby :p w 6 tyg przybrał na wadze 2040g czyli bardzo duzo jak na jego wiek :p ma 55 cm długości główka 37,5 i cycuszki 39... Powiedziałam ze mu się ulewa i okazało się że po prostu je za duzo ( o czym świadcz jego waga :p ) jesli ulewania nie skoncza się po zmiejszeniu porcji cyca to dostaniemy skierowanie na usg.
Jedyne co martwi to to ze slychac nad serduszkiem szmery... skierowanie do kardiologa dostalam wiec wszystko sprawdzimy. Moze byc to zwiazane z tym ze mialam kaplikacje z porodem i moze to przejsc za jakies 2-3 miesiace, no ale trzeba to sprawdzic ..

nuta - a wystawiacie malego na slonce (tj. polcien)? My mamy na tyn punkcie kicka, codziennie choc z godzinke, bo nie chcialam go dawac do szpitala na naswietlanie :-p

moja kruszynka po wczorajszej wizycie wazy 4200g i mierzy 58cm. nie za duzo przytyl od urodzenia a ja nie wiem co on robi przy tym moim cycu 45minut przy kazdym karmieniu :/ pani doktor stwierdzila ze nie jest zle - ze taka jego uroda ze jest chudy i dlugi. jak tatus :)

u mojego Bartka tez jakos na poczatku uslyszala szmery , poszlismy do kardiologa i ona tam nic nie slyszala , bo podobno dzieci do 5 lat moga tak miec ,wiec w zwiazku z tym co pol roku chodzimy na kotrole , ekg i usg serca ma robione jak narazie wszystko ok , teraz po 5 urodzianach idziemy ostatni raz.

My dzisiaj byłyśmy na szczepieniu. Ula była bardzo dzielna- płakała tylko podczas podawania szczepionki a jak tylko igła została wyciągnięta wystarczył buziak od mamy w czółko i się uspokoiła. Przy okazji została zważona- 4860 i zmierzona-58 cm. Poza tym wszystko w jak najlepszym porządku. Następna wizyta za 6 tygodni.

Byliśmy z młodym u ortopedy, za 2m-ce kolejna wizyta. Bioderka ok, ale jeszcze całkowicie nie uwapnione, na brzuchu ma więcej leżeć, bo niby słabo głowę dźwiga, a prawda jest taka, że wszystko szybko, on ledwo wybudzony i o kant d.. rozbić takie badanie, mimo że wizyta prywatna. Odniosłam wrażenie, że tam wszyscy na NFZ a rodzice z maluchami prywatnie, więc nas upchano
baffled5wh.gif
Więcej tam nie pójdę, umówię się u lepszych specjalistów już jutro to akurat nas na wrzesień zarejestrują
wink2.gif

reklama
U Gabrysia też bioderka w porządku, pani doktor zdziwiona tylko że mały już trzyma główkę sam dłużej niż dwie minuty. Standardowo Mały zrobił kupkę na panią doktor ( on zauważyłam lubi uskuteczniać takie rzeczy). 3.września kontrola.

Do góry