reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

reklama
U nas też kontrolna w 4 m-cu życia. A na początku lipca idziemy na szczepionkę i w końcu dowiem się ile mój mały robal przybrał :)

My też mamy kontrolną wizytę u ortopedy w 4 m.ż.
Wagę dziecka można sprawdzić ważąc się z nim na wadze łazienkowej.

Hania usg bioderek miała w szpitalu a kontrolne mamy 9 sierpnia.Szczepień jeszcze Hanusia nie miała choć na wczoraj miała termin ale zostały przesunięte ze względu na poziom bilirubiny bo ma 8 i to jet dużo.Zdecydowaliśmy sie na tą 3 w 1 by mniej ją kłuć bo ni cierpię widzieć jak ona cierpi a miała już dwa razy pobieraną krew i to jest straszny widok dla serca matki jak to moje biedactwo płacze tak strasznie bo Hanusia ogólnie to dziecko nieplączące bardziej krzyknie niż ryczy.Ale cały czas z tumi szczepienami to nie wiem i mam mieszane uczucia i coraz bardziej myślę żeby nie szczepić.

Bylismy dzis z wynikamli Alusia u lakrza i ma anemie :-( co jest podobno normalne u dzieci 3/4 miesiecznych. Z racji tego ze szpik zaczyna sam pracować... profilaktycznie dostal zelazo,folik i wit c.
Na ostatniej wizycie wazylismy sie i mamy juz 5500:)

reklama
Hania usg bioderek miała w szpitalu a kontrolne mamy 9 sierpnia.Szczepień jeszcze Hanusia nie miała choć na wczoraj miała termin ale zostały przesunięte ze względu na poziom bilirubiny bo ma 8 i to jet dużo.Zdecydowaliśmy sie na tą 3 w 1 by mniej ją kłuć bo ni cierpię widzieć jak ona cierpi a miała już dwa razy pobieraną krew i to jest straszny widok dla serca matki jak to moje biedactwo płacze tak strasznie bo Hanusia ogólnie to dziecko nieplączące bardziej krzyknie niż ryczy.Ale cały czas z tumi szczepienami to nie wiem i mam mieszane uczucia i coraz bardziej myślę żeby nie szczepić.

nuta, nasz mial bilirubine ponad 16 :szok: W ciagu miesiaca spadla do 5,5. Mamine mleko proces schodzenia z zoltaczki ponoc przedluza ale to wg. tutejszych lekarzy nie problem i herbatek wszelakich zakazuja :happy:
A jesli zdecydujesz sie nie szczepic to nie bedziesz sama, bo jest nas przynajmniej jeszcze dwie na forum - jesli doda Ci to odwagi :-D

Do góry