reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza naszych pociech

my też po wizycie, w końcu mamy to szczepienie za sobą... krzyk był niesamowity:no: ja cała mokra byłam i samej mi się ryczeć chciało:-( teraz mam pewność że szczepionka 6w1 to był bardzo dobry pomysł bo jak by mi go dziś kuła 3 razy to bym beczała razem z nim...
tak będzie miał tylko 3 kłucia.My myślimy nad tymi rotawirusami jeszcze ale sami jeszcze nie wiemy.
Ogólnie z małym wszystko ok waga 4580g . Na bioderka wybieramy się w przyszłym tygodniu.Główka 39cm,klatka 39cm a długi 59cm.

reklama
Pytałam też o witaminę K przy karmieniu mieszanym, więc jeśli mleka modyfikowanego się podaje 250ml na dobę to witaminę co drugi dzień, jak więcej niż 250ml to dawkę konsultować z lekarzem, przy 500ml mm na dobę witaminy się nie podaje.
Gabi na dobe juz je mleka miedzy 600 - 700 ml wiec nie daje witamin d i k
My po szczepieniu i wycie u pediatry!
Mała waży 5950g :-D:szok: (350g w tydzień) , główka 39 cm. Wszystko w porządku.
Zielone kupki, które się pojawiły są normalne i zależą od tego co jem. Dr powiedziała, że mam rozszerzać swoją dietę, bo do niczego dobrego to nie doprowadzi,, moja dieta jest bardzo uboga, a dziecko musi dostawać wszystkie składniki pokarmowe. Poza tym mój organizm za chwilę zacznie czerpać ze swoich zapasów,
Drobna kaszka na klatce piersiowej jest wynikiem gorąca. Na szczęście nie jesteśmy z tych co przegrzewają.
Po badaniu, podczas którego mała non stop płakała przyszedł czas na szczepienie.
Pierwszy raz słyszałam, żeby tak płakała, chyba nawet jak się urodziła, to się tak nie darła. Straszne to było, płakałam razem z nią, ale jakie to było cudowne uczucie kiedy ją przytuliłam a ona się uspokoiła. Cudnie wiedzieć, że jest się tak ważnym.
Szczepienie klasycznie, nie skojarzone.
Przy okazji mam pytanie. Szczepicie na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy???
Ja chyba się wstrzymam aż mała będzie większa.

mamy jeszcze skierowanie na badanie moczu i morfologię?? Jak takiemu maluchowi pobierają krew????
w Anglii szczepi sie na pneumokoki, meningokoki za darmo, pierwsze szczepienie u nas dopiero jak bedzie mial 8 tyg :)

My znow wyladowalismy u lekarza, no tak plakal ze nie wiedzielismy co sie dzieje. dzis oddalismy mocz do badania a mlody dostal czopki wiburcol:-D Spal po nich pol dnia:-D zobaczymy jak wyjda siuski i jak cos to znow do lekarza:tak:
Kolejne szczepienie mamy na 5 lipca. A na pneumokoki Ali bedzie mial szczepionke za free:-D
Aaaa i te czopki sa na kolki,zabkowanie i ogolnie uspakajaja dzidzie :tak:

Haaaa! i moja mlodzieży ma juz 5400:-D

moj maly mial przedwczoraj szczepienia . wybralismy 5w1 i dodatkowo rotawirusy ale to juz doustnie jest. Uwazam ze mam bardzo dzielnego synka bo pomimo ze przy wszczykiwaniu ryknal ze az mi bebenki popekaly to zaraz na raczkach sie uspokoil a po 10 min lezal w wózku i nynal :-) i tez sie ciesze ze jest mniej wkłuc bo normalnie na to patrzec nie moglam jak go to bolało :no:

bioderka tez juz mamy za soba i wszystko dobrze , nic nie trzeba robic całe szczescie :tak:

Kubus wazy juz cos ok 4500 wiec rosnie i rosnie :tak:

My we wtorek mieliśmy wizytę u ortopedy z usg bioderek.

Namacalnie zdrowa kobitka, tylko na usg lewe bioderko wyszło na granicy normy więc z zaleceń: dużo kłaść na brzuszku (nawet do spania jak się uda), nosic z rozkraczonymi nóżkami i szerokie pieluszkowanie. Moja mama nam zrobi majtasy z flanelowej pieluszki i na noc będziemy zakładać żabce małej :-D :tak:

Pierwsze szczepienie mamy na 3-go lipca... tak jak wpomniałam wciąż dylemat.... im bliżej tym gorszy...

My wlasnie po szczepieniu, placzu nie bylo, dzecko szczepione przytulone do brzuszka mamy:tak:
Dostalismy mala obsówe ze za duzo jemy - 5 min ssania co 3-4 h:szok:tyjemy po 390g tygodniowo przez miesiac 2 kg do przodu.
Waga 5250g, główka 38,5cm, klata 39cm, długość 59,5cm.
Czeste, rzadkie kupki - objaw przejedzenia, samo sie unormuje.

Olcia z tata wczoraj byla u szczepienia zdecydowalismy sie na sczepionke ta zwykla a nie skojarzona. Dosyc mocno plakala ale jakos zniosla te 3 uklucia, a tak to jak narazie zadnych objawow chociaz uprzedzano nas ze moze sie goraczka pojawic i obrzek w miejscu wklucia. Kolejne szczepienie mamy 9sierpnia, a 7 sierpnia kolejne usg bioderek. Pierwsze badanie wyszlo bardzo dobrze ale i tak u nas wymagaja kolejnej wizyty. U was tez tak jest?
Mała waży juz 5350 wiec maly klocek z niej i mama ma co dzwigac.

reklama
Do góry