reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!!

magda - może i szanse na poród naturalny spadły - ale na razie! - wszystko może się jeszcze wydarzyć ;-)

agata - wow! ale córcia szybciutko nabrała ciałka! :-p:-)

pasazerka - no to rzeczywiście lekarka pokazała swe humorki... :no: Ale najważniejsze, że w końcu usg było i wszystko jest ok! :tak:
Daj znać co tam na ekg wyszło i jak u kardiologa, trzymam kciuki!

Paulettta - energiczny maluch i dobrze!!! :-) Za to my robimy się coraz mniej energiczne :-D:-p

reklama
U mnie ok. Szyjka z 3,4 zrobila sie 4,1:) mam brac luteine i nospe do konca 37 tc a potem odstawic. Termin sie przesunal na marzec, ale czemu to nawet nie wiem. Dzidzia ma ok 50 cm i wazy juz 2400! Potworne bole w dole brzucha to nic innego jak rozchodzenie sie miednicy i kosci lonowych, mozna miec wrazenie lamania kosci okropne! Skurcze sie wyciszyly, z dzidzia ok, zostalo mi 9 dni do bezpiecznego terminu ahhhh:))))) Tez w szpitalu rozwazali podanie mi tych sterudow na plucka, ale ciesze sie ze jednak nie podali, aby do poniedzialku to lekarz powiedzial ze z pluckami bedzie juz ok:)

gratki dla wspolwizytujacych:)

MagdaGdansk-4 kilo to tyle co ja przy porodzie, wow to jest niesamowite! No i trzymam kciuki za SN oby Ci sie udalo.
Agata-to masz wizyty tak samo jak ja i termin podobny, chyba bedziemy razem na porodowke jechac ;-)
Pasazerka-brak slow na ta lekarke, kto tu jest dla kogo...?Trzymam kciuki za wizyte u kardiologa. Ja mam lekarza faceta i jestem zadowolona ale nie wiem czy tak mozna uproscic, faktem jest ze nie miewa fochow ;-)
Pauletta-gratulacje udanej wizyty. Ja tez mam takie twardnienia brzucha ale zwykle jak sie poloze, rozluznie, usiade to puszcza.
Ziewaczka- to teraz relaksik i oby wytrwac te 9 dni ;-)

ziewaczka - szyjka imponująca! :tak: A termin sie pewnie kilka dni przesunął wg pomiarów robionych przez ginka
Dobrze, że skurcze się wyciszły, a już najważniejsze, że z dzidzią ok i sobie rośnie a 2,5kg to już fajna waga :happy:
Gratulacje! I tylko 8 dni do bezpiecznego terminu... Ale Ci fajnie! :-p

Kilka razy z rzędu na usg wychodził mi termin na 14 kwietnia (według OM na 19).Lekarz mówił żeby sie tym nie sugerować , bo lekarzy interesuje termin według ostatniej miesiaczki. Chyba , ze ktoś miał wybitnie nieregularne cykle

Ziewaczka- gratuluję wizyty;-)

reklama
Ja też wszystkim gratuluję zdrowych dzieciaczków :-).
Wczoraj byłam na wizycie i się trochę przestraszyłam. Z dzidzią wszystko ok. według opinii doktorka. Tylko do tej pory było ładnie i pięknie, przedwczesny poród nie groził, a tu nagle szyjka długa, ale miękka i nie wolno dźwigać i uważać. Złapałam na koniec ciąży paskudne przeziębienie i nie jest ono już tak groźne dla samej dzidzi, ale za wcześnie może się coś zacząć dziać, no i jakieś dowcipne globulki dostałam, bo jakaś nie do końca zdrowa wydzielina, a jak szyjka miękka to paskudztwo może dojść do dzidzi i też wywołać przedwcześnie poród...:baffled: No to się wystraszyłam, bo myślałam że jak z poprzednim dzieciakiem doczekałam do 40-go tygodnia to i teraz tak będzie, no i jeszcze nic nie przygotowane :szok: Termin mam na 19 kwiecień to policzyłam wczoraj, że bezpieczny termin to już od 5 kwietnia, toż to tylko miesiąc, rany w poniedziałek ruszam na zakupy :sorry2:

Do góry