reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!!

magda - może i szanse na poród naturalny spadły - ale na razie! - wszystko może się jeszcze wydarzyć ;-)

agata - wow! ale córcia szybciutko nabrała ciałka! :-p:-)

pasazerka - no to rzeczywiście lekarka pokazała swe humorki... :no: Ale najważniejsze, że w końcu usg było i wszystko jest ok! :tak:
Daj znać co tam na ekg wyszło i jak u kardiologa, trzymam kciuki!

Paulettta - energiczny maluch i dobrze!!! :-) Za to my robimy się coraz mniej energiczne :-D:-p

reklama
U mnie ok. Szyjka z 3,4 zrobila sie 4,1:) mam brac luteine i nospe do konca 37 tc a potem odstawic. Termin sie przesunal na marzec, ale czemu to nawet nie wiem. Dzidzia ma ok 50 cm i wazy juz 2400! Potworne bole w dole brzucha to nic innego jak rozchodzenie sie miednicy i kosci lonowych, mozna miec wrazenie lamania kosci okropne! Skurcze sie wyciszyly, z dzidzia ok, zostalo mi 9 dni do bezpiecznego terminu ahhhh:))))) Tez w szpitalu rozwazali podanie mi tych sterudow na plucka, ale ciesze sie ze jednak nie podali, aby do poniedzialku to lekarz powiedzial ze z pluckami bedzie juz ok:)

gratki dla wspolwizytujacych:)

MagdaGdansk-4 kilo to tyle co ja przy porodzie, wow to jest niesamowite! No i trzymam kciuki za SN oby Ci sie udalo.
Agata-to masz wizyty tak samo jak ja i termin podobny, chyba bedziemy razem na porodowke jechac ;-)
Pasazerka-brak slow na ta lekarke, kto tu jest dla kogo...?Trzymam kciuki za wizyte u kardiologa. Ja mam lekarza faceta i jestem zadowolona ale nie wiem czy tak mozna uproscic, faktem jest ze nie miewa fochow ;-)
Pauletta-gratulacje udanej wizyty. Ja tez mam takie twardnienia brzucha ale zwykle jak sie poloze, rozluznie, usiade to puszcza.
Ziewaczka- to teraz relaksik i oby wytrwac te 9 dni ;-)

ziewaczka - szyjka imponująca! :tak: A termin sie pewnie kilka dni przesunął wg pomiarów robionych przez ginka
Dobrze, że skurcze się wyciszły, a już najważniejsze, że z dzidzią ok i sobie rośnie a 2,5kg to już fajna waga :happy:
Gratulacje! I tylko 8 dni do bezpiecznego terminu... Ale Ci fajnie! :-p

Kilka razy z rzędu na usg wychodził mi termin na 14 kwietnia (według OM na 19).Lekarz mówił żeby sie tym nie sugerować , bo lekarzy interesuje termin według ostatniej miesiaczki. Chyba , ze ktoś miał wybitnie nieregularne cykle

Ziewaczka- gratuluję wizyty;-)

reklama
Ja też wszystkim gratuluję zdrowych dzieciaczków :-).
Wczoraj byłam na wizycie i się trochę przestraszyłam. Z dzidzią wszystko ok. według opinii doktorka. Tylko do tej pory było ładnie i pięknie, przedwczesny poród nie groził, a tu nagle szyjka długa, ale miękka i nie wolno dźwigać i uważać. Złapałam na koniec ciąży paskudne przeziębienie i nie jest ono już tak groźne dla samej dzidzi, ale za wcześnie może się coś zacząć dziać, no i jakieś dowcipne globulki dostałam, bo jakaś nie do końca zdrowa wydzielina, a jak szyjka miękka to paskudztwo może dojść do dzidzi i też wywołać przedwcześnie poród...:baffled: No to się wystraszyłam, bo myślałam że jak z poprzednim dzieciakiem doczekałam do 40-go tygodnia to i teraz tak będzie, no i jeszcze nic nie przygotowane :szok: Termin mam na 19 kwiecień to policzyłam wczoraj, że bezpieczny termin to już od 5 kwietnia, toż to tylko miesiąc, rany w poniedziałek ruszam na zakupy :sorry2:

Do góry