reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
myself- Maluszek ale i tak sporo podgonił, przy tamtej wizycie bardzo dużo odbiegał od skali teraz się o nią zahacza :p Pani doktor powiedziała że przy takim przyroście wagi przy porodzie będzie ważył 3200g, a 4 tygodnie temu było 2800g. Więc chłopak trochę nadgonił :p Za to ja więcej :D

ewela gratki udanej wizyty...a to ciśnienie najlepiej sobie kontroluj...u mnie na początku tez podejrzewali efekt białego fartucha, ale tak co wizytę rosło to ciśnienie...teraz miałam chyba 150/90 i Gin kazał mierzyć...w domu niestety mam tak samo wysokie, więc nie wiem o co kaman...zawsze miałam niższe...

izka
ja też mam w planach najeść się na święta, a później to już mogę rodzić...choć termin w okolicy 20 kwietnia...ale jak miną święta to już z górki...

CobraOna
super wieści...gratulacje...a wagą się nie przejmuj...zrzuci się później...

myself fajnie, że Maja rośnie...super! Napisz później co z tymi wodami?

Cobra u nas na usg w 31tyg i 2 dniu synuś też ważył niecałe 1600 i lekarz powiedział, że to dobra waga.
myself u mnie afi w 31 tyg. 21,4 lekarz powiedział, że pozostałe wyniki są ok. i mam się nie przejmować afi bo może być błąd pomiaru ale ja i tak z tego powodu nie śpie po nocach i czekam do kolejnego usg.

dziewczynki gratuluję wizyt!!!
Cobraona: widzisz maleńka, wszystkjo będzie odbrze... bez stresu:-)
renatal, myself: U mnie AFI 14- niby ok??? nie znam się na tych normach...
ewela: ja też mam na wizytach wyższe ciśnienie niż jak w domku sopnie mierzę sama...myślę, że tak ja kdziewczynki piszą to zawsze jakiś stres jest i to ciśnienie podwyższone na wizytach....
myselF; odnośnie porodu i dużego bobasa... to ja mam stresa małego, bo mój gin powiedział, że jak mały nie przystopuje do w terminie będzie jakieś 4300- do 4500:szok:

Lena55 Twoje AFI jak najbardziej ok. norma od 5 do 20.
Ja tak panikuję bo w poprzedniej ciąży miałam wielowodzie. Staram się ufać lekarzom ale nie jest to proste :-(

reklama
Cobra- super ,że wizyta udana i niepokoje zostały rozwiane. Waga super :tak: nasza Tosia tydzień temu czyli w 33 tyg ważyła 1700g więc niewiele więcej ;-) zresztą najważniejsze żeby maluchy były zdrowe, a pół kg w tą czy w tamtą nadrobią ;-)
ewela- jak masz możliwośc to od czasu do czasu sprawdź to ciśnienie :tak: ja ostatnio miałam tak, że przed wejściem do gabinetu było dośc wysokie ale po wizycie miałam drugi raz mierzone i było już ok :-)

Do góry