reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

Zadzwoniłam tam już z domu i usłyszałam, że "oni nie pamiętają, kto do nich przychodzi, a kto nie, bo za dużo pacjentów się tam dziennie przewija, ale skoro wyników nie ma, to próbka też nie była oddana, bo chyba nie sugeruję, że oni próbkę ukradli":/... Nie mam nerwów tam iść, bo musiałabym te kobiety tam pozabijać...

reklama
laseczki gratuluje udanych wizyt:)
my wczoraj sie badaliśmy. obydwoje ułożeni są główkowo, Szymek sie przekrecił, bo ostatnio był główką do góry:) Franek z waga 1666 (szatańską jak to stwierdził gin:) ) Szymek 1555:) wszystko, ok. szyjka miekka, ale trzyma i mam się nie martwić:)
znowu miałam pobrany wymaz, w poniedziałek wyniki. mam tez zrobić badania watrobowe bilurubina i jakieś jeszcze 3 pozycje, powiedziałam, że swedzi mnie mega brzuch, to jest jedyna rzecz, która dokucza mi w ciąży..zaczęło się jakos niedawno. przyczyna może byc cholestaza ciążowa. coprawda wtedy swedza nogi ręce, całe ciało, ale doktorek woli dmuchac na zimne:) i dobrze, bo pewnie gdyby nie zlecił badań, to bym je zrobiła sama:)

Kivinko podziwiam za opanowanie. Ja bym wybuchła. Kto to widział żeby tak traktować ludzi. Ale rozumiem problem. Nie masz wyboru bo innego gina w ośrodku nie ma. A podróże w tym stanie busem to nie najlepszy pomysł. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i dotrwać do końca.Już niewiele zostało. Powinno być potwierdzenie przyjęcia próbek do badania.
magda - gratuluje

Ostatnia edycja:
kivinko- rzeczywiście przykra sytuacja Cię spotkała, ale może do następnej wizyty ginekolożka się trochę opamięta, skoro i tak nie ma takiej możliwości, żeby ją zmienic, to nie ma się co nakręcac... teraz się na nią wyzłośc, pokrzycz, powyklinaj i na kolejną wizytę pójdź jakby nigdy nic... skoro ona się tak łatwo nakręciła to i szybko jej przejdzie, za te 2 tyg nie będzie o niczym pamiętac.

martolinka- tak, moja kuzynka urodziła SN dziewczynkę z wagą 4600:-) w takich małomiasteczkowych szpitalach to chyba nic dziwnego ( ta kuzynka rodziła w starogardzie gd) bo moja znajoma SN urodziła u nas w malborku w listopadzie chłopca 4400.

magda85- heheh, możesz się już nastawiac, że z Franka będzie niezłe ziółko :-) u Was Franek to ten większy, a u nas mniejszy:-) gratuluję udanej wizyty i oby wyniki wyszły dobrze.

Kivi- jakbym słyszała mojego doktorka. Czasami serwuje mi takie niewybredne żarciki:wściekła/y: Ale ponieważ kilka razy mu odpowiednio odpowiedziałam to trochę się uspokoił. Może powinnaś swojej gince wytoczyć działo;-)

Jezusie dziewczyny! Wy już w 32 tc...dopiero to zauważyłam! :szok::szok::szok:

reklama
Kivinko- paskudna sytuacja, podziwiam za cierpliwość
Magda- gratki wizyty. Mnie gin wczoraj stwierdził początek cholestazy- mam dietę wątrobową, hepatenal, no i mam się modlić, żeby do podwyższonych prób nie doszło cholerne swędzenie. Radosna wiadomość z wizyty, to że u Tymonka wszystko ok. Waży 1530g i przyłapaliśmy go wczoraj na "gryzieniu" łożyska:-D

Do góry