reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
tak Izka pytałam o puchnięcie i odpowiedz lekarza jest taka że jeśli ustępuje to wszystko po odpoczynku to rzecz normalna bo woda już się zatrzymuje. Najważniejsze są nogi, jeśli z nóg nie będzie schodziło to źle. Bo z dłońmi miałam problem już przed ciążą a teraz się to spotęgowało przez nadmiar wody. Z badań moczu wszystko ok to znaczy wyniki takie same jak miesiąc temu więc super,białko i erytrocyty stoją więc oznacza to że nerki dają radę. Hemoglobina 12,1 więc jeszcze ok ale przed porodem będę musiała ją podciągnąć do góry.
A jeszcze mam dziwny ból w pachwinie. pytałam o to i sam doktor nie potrafił mi odpowiedzieć. Ciężko powiedzieć czy to mięśnie. ból pulsujący, rwący. Lekarz powiedział że może to być od kości. czego tu się czepić i jak to wytłumaczyć nie wiem. Jedyna rzecz niedopowiedziana to jest to serduszko.Tym się będę troszkę martwić. Doktor trzymał mnie 15 min na usg i bardzo długo badał aż go poprosiłam żeby się odezwał bo zwariuję. A ten się tylko uśmiechną i zaczął mi wszystko mówić. Badał mnie na kozie i wystraszył się szyjką i robił mi usg przez powłoki brzuszne aby sprawdzić dziecko i dopochwowo żeby sprawdzić szyjkę. Pytałam położną o to kiedy będzie KTG i prawdopodobnie od następnej wizyty.

No to się opisałam.

edytka78
user-online.png
-Gratki za wizytę i brawo ,laseczka będzie:-)

reklama
Edytka- To dobrze ze masz wszystko pod kontrola; ja mialam w pierwszej ciazy dosc spore bole w pachwinie, tak mnie ciagnelo od kosci, wydaje mi sie ze po prostu sie wszystko rozciagalo, kosci sie rozchodza w przygotowaniu na porod i dlateo, teraz mam poki co mniejsze te bole ale sie pojawiaja czasami.

Do góry