reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

reklama
Martolinka
w gazecie czytałam że norma afi to 5-20
Gochson
ja mam glukozę 75gr, kupowałam sama w aptece, kosztowała ok 4 zł, w pierwszej ciąży dostałam w laboratorium teraz w tym samym robię a musiałam kupić sama, ostatnio do recepty mi to gin dopisał, bede robić 19 grudnia
a pobrania krwi będą 3, przed glukozą po godzinie i po dwóch, (w pierwszej ciąży w przypadku 50gr było tylko przed i po godzinie)
super że z maluszkiem ok
Porannakawa
ja też nie wiem czemu mam 75gr, lekarz mi powiedział ze to on decyduje, bo pytałam czemu tak, ale w sumie nic nie powiedział konkretnego, nie miałam nigdy problemów z cukrem, na czczo zawsze jest ok, ale skoro tak zdecydował to musze się podporządkować i tyle;-)

robaczek_25 3 razy, nawet nie strasz, ja po jednym razie jestem blada jak ściana i każdy pyta, czy się dobrze czuję. Nie wiem jak ja to znosę, jeszcze po tej glukozie. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie mnie zbierać z podłogi, ale w razie czego do tej czynności zabiorę mężusia :-)

Martolinka mysle ze jakby cos nie tak było z AFI to chyba lekarz by Ci powiedzial , u mnie powiedziala tylko ze wody w normie . Ufff dobrze ze córcia córcia pozostała :D noooooo
Poranna wierzyłam w Ciebie więc nie mogło byc inaczej!!! mówisz córcia i mam;-)wiesz moze ilu dziewczynom sie sprawdziło?
ja też mam zrobic test z 50 g:tak:

Robaczek właśnie też doczytałam , ze norma to 5-20 więc jest tak jak gin mówił- górna granica normy

Gochson gratuluje syneczka!!!

ja też mam 75g może dlatego że moja mama już na koniec miała cukrzycę i brała nawet insulinę w karcie ciąży to zapisane więc może dlatego. nie wiem,. U mnie lekarz mówił że pobranie krwi na czczo, wypić glukoze i za 2 godz znów pobranie.

Martolinka cieszę się że córcia pozostaje córcią i że wszystko z Nią ok :-)
Myself gatuluję udanej wizyty
Goschon duży ten Twój synuś :-)Gratki za wizytę. Ale nasz dzieciaki rosną jak na drożdżach :p
Agata uważaj na siebie dobrze że ktoś sprawdza co jakiś czas co z Tobą
Ja też się boję tej glukozy a mam tą 75g też nie wiem czemu??Pewnie wybiorę się na nią w następną środę żeby wyniki były na 20 na wizytę

Co prawda jestem tu nowa (przedstawiłam się już na odpowiednim wątku), ale i ja muszę się pochwalić moim maleństwem. Wczoraj byłam na badaniach połówkowych i wszystko jest wporządku, a kruszynka ważąca 304g okazała się być córeczką, co niesamowicie mnie i tatusia cieszy.

reklama
Do góry