reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza nasze i niebawem naszych pociech:):)

My też wczoraj widzieliśmy maleństwo, wszystko z nim ok. Synek waży 503g, więc i mamusia przybiera i maluch też :-) Bakterii w moczu już nie ma, żelazo dalej bierzemy, 22 grudnia robimy obciążenie glukozą, morfologię i mocz.

reklama
Wróciłam z badania ,glukoza z cytryną poszła gładko.Po 2 godzinach zaczęły mi się zawroty głowy.Jak wrócilam do domu robi mi się słabo,ręce i nogi i serce mi lata.Jestem strasznie słaba.
Życzę udanych wizyt.

Gochson- cieszę się, że wizyta udana:-)
Agata- to czemu tak Ci się słabo zrobiło? Nie pamiętam żeby mój organizm tak reagował na glukozę:no:. Może powinnaś dłużej posiedzieć w laboratorium?

Agata wspolczuje bardzo tej glukozy , ale masz juz za soba :))))) :tak:a nas ta watpliwa przyjemnosc dopiero czeka . Mi tez zawsze po glukozie jest slabo , dlatego bardzo sie boje :(:-(
Gochson ale duzy synek :)))))))))

Fajnie macie dziewuszki z tym USG ze tak czesto ja teraz dziecie moje zobacze dopiero na porodówce :-D

Ja też się boję tej glukozy, dlatego zabieram męża ze sobą, tym bardziej, że mi się czasem robi słabo jak mi krew pobierają, a wtedy aż mają pobierać 2 razy. Powiedzcie mi dziewczyny ta glukozę to się w proszku kupuje, jak to wygląda ?

Agata- ale zadzwoń najpierw do kogoś, niech Ci dzwoni co kilkanaście minut i sprawdza jak się czujesz, żebyś nie zasłabła:tak:
Gochson- w proszku z reguły 50g i to mieszają w szklance wody...bleee

Gochson w proszku :) a Ty musisz kupic sama ? bo niektore przychodnie daja swoja ... tez ide z mezem bo czlowiek slaby po tym swinstwie strasznie . Nie wiem jak w plu ale w fin pobieraja krew 3 razy , wpierw przed podaniem gluk, po godzinie i po dwóch .

reklama
porannakawa mam kupić 75g i wziąść ze sobą do przychodni razem z cytryną. Potem Panie mi pobierą krew przygotują do wypicia i mam czekać 2 godziny

Do góry