reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Zylcia, mój Tymek ma 43,5cm, mierzone prawie dokładnie na ukończone 7 miesięcy. Przy tym wzrost na tamtą chwilę 70cm i waga 7,9kg. I nikt się do głowy nie przyczepia.

reklama
Ja też mam ten lidlowski termometr i u nas sprawdza się świetnie. Właśnie kiedyś myślałam, żeby tutaj go pochwalić a tu proszę - takie negatywne opinie :)

z innej beczki - byłam z Agatką dziś kontrolnie u rehabilitantki - po asymetrii ani śladu, fajnie się rozwija. Tylko ta waga - ciągle mikroskopijna - dziś nie było nawet 6 kg. Jutro idę do swojej pediatry i zobaczymy jaka będzie różnica w wadze.
A jaki obwód głowy mają wasze dzieci? Bo ta dzisiejsza lekarka coś mówiła, że Agata ma drobną głowę, taką nieproporcjonalną do reszty ciała i trzeba to zaobserwować. A ma 43 cm główki i nikt do tej pory nic nie mówił że są jakieś wątpliwości.
No to Cie pociesze my juz w ciązy byłysmy ponizej 3 centyla z głowka, wielokrotnie były sprawdzane przepływy, no i teraz jest podobnie, max 25 centyl, wczoraj mierzyłam to wychodzi jakies 42,5 cm ale przyrost jest no pediatra kazała nie panikowac.No ale mój M ma mała głowe i ja tez do wielkogłowych nie naleze , wogole kobiety z rodziny M raczej drobne wiec mysle ze tutaj nalezy szukac :) No ale poprosze mała głowke przy nastepnym porodzie znacznie ulatwia zycie :D

Ostatnia edycja:
Ja też jestem w miarę zadowolona z Lidlowego termometru. No może spodziewałam się czegoś lepszego i szczególnie na początku byłam zła ale poczytałam sporo w necie i tymi bezdotykowymi powinno się mierzyć na skroni tak około 1 cm powyżej brwi. Jak to zastosowałam to wyniki się zazwyczaj pokrywają. Ale używam go bardziej poglądowo.

my już po badaniu-jutro mamy o 10 konsultacje u nefrologa. Wyniki takie:
DSC02829.jpg

milionka, ja się nie znam, ale na pewno będzie ok :tak:

mój młody też nie ma wielkiej głowy, ale nikt nie mówił, że jest za mała, 43 ma przy wzroście 69 i wadze 7,9.

reklama
Do góry