reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

Zylcia, mój Tymek ma 43,5cm, mierzone prawie dokładnie na ukończone 7 miesięcy. Przy tym wzrost na tamtą chwilę 70cm i waga 7,9kg. I nikt się do głowy nie przyczepia.

reklama
Ja też mam ten lidlowski termometr i u nas sprawdza się świetnie. Właśnie kiedyś myślałam, żeby tutaj go pochwalić a tu proszę - takie negatywne opinie :)

z innej beczki - byłam z Agatką dziś kontrolnie u rehabilitantki - po asymetrii ani śladu, fajnie się rozwija. Tylko ta waga - ciągle mikroskopijna - dziś nie było nawet 6 kg. Jutro idę do swojej pediatry i zobaczymy jaka będzie różnica w wadze.
A jaki obwód głowy mają wasze dzieci? Bo ta dzisiejsza lekarka coś mówiła, że Agata ma drobną głowę, taką nieproporcjonalną do reszty ciała i trzeba to zaobserwować. A ma 43 cm główki i nikt do tej pory nic nie mówił że są jakieś wątpliwości.
No to Cie pociesze my juz w ciązy byłysmy ponizej 3 centyla z głowka, wielokrotnie były sprawdzane przepływy, no i teraz jest podobnie, max 25 centyl, wczoraj mierzyłam to wychodzi jakies 42,5 cm ale przyrost jest no pediatra kazała nie panikowac.No ale mój M ma mała głowe i ja tez do wielkogłowych nie naleze , wogole kobiety z rodziny M raczej drobne wiec mysle ze tutaj nalezy szukac :) No ale poprosze mała głowke przy nastepnym porodzie znacznie ulatwia zycie :D

Ostatnia edycja:
Ja też jestem w miarę zadowolona z Lidlowego termometru. No może spodziewałam się czegoś lepszego i szczególnie na początku byłam zła ale poczytałam sporo w necie i tymi bezdotykowymi powinno się mierzyć na skroni tak około 1 cm powyżej brwi. Jak to zastosowałam to wyniki się zazwyczaj pokrywają. Ale używam go bardziej poglądowo.

my już po badaniu-jutro mamy o 10 konsultacje u nefrologa. Wyniki takie:
DSC02829.jpg

milionka, ja się nie znam, ale na pewno będzie ok :tak:

mój młody też nie ma wielkiej głowy, ale nikt nie mówił, że jest za mała, 43 ma przy wzroście 69 i wadze 7,9.

reklama
Do góry