reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wizyty u lekarza i zdrowie maluszków

noc minęła spokojnie, Hania obudziła się po 5 z temp 38 i zjadła mleko i ibum. rano temp. 37,2. czuje się świetnie, wywijała w kojcu, dostała czkawki - co dziwne! - z dwa razy większą częstotliwością niż zawsze, już widziałam świeżo wypite mleko wydalone z Hani na koc... no ale przeszło. musiałam ją dać do leżaczka, okryć kocem i włączyć TV żeby się uspokoiła i przestała wywijać i gadać "DE", powiedziałabym że jest nadmiernie aktywna. może to jakiś skok? pewnie na dniach ruszy na czworaczkach do przodu :) bo ćwiczy bardzo chętnie

a ja mam chore gardło, też miałam temperaturę wczoraj i przedwczoraj, pewnie jakiś wirus po nas idzie

reklama
Olga stawiam na trzydniówke, Bruno miał 3 tygodnie temu, 3 doby miał do 39temp a potem 4 doby wysypki.... podawałam nurofen forte w syropie i czopki viburcol

moje dzieci jak mają temp (A mają żadko) albo cos ich boli to tylko nurofen podaje, ja teraz jak mnie głowa boli to biorę apap z z ibumen naprzemiennie a powiem ze głowa mnie boli CODZIENNIE!

Kurde, a ja nawet term dla dziecka nie mam w domu:no:, jak coś to zaraz dzwonie do teściowej. Ja nie biorę żadnych leków ani przeciwbólowych ani na gorączkę, nawet po resekcji korzenia nie wzięłam ketonalu jakoś nie widzę po nich żadnej poprawy.
Na mnie lepiej działa zimny prysznic jeśli o gorączke chodzi, hektolitry wody i wypocenie się.
Mi mama zawsze dawała chyba czopki na zbicie gorączki ale co to było to nie wiem.
Muszę kupić termometr dla Uli, jaki w miarę tani polecacie?

Asia, ja mam dokładnie taki: Termometr elektroniczny RAPID EXATHERM z giętką końcówką sklep.metal-chem sklep.metal-chem kupiłam w aptece i mam go już ze 4 lata, już go kiedyś wklejałam i któraś z Was zamawiała, może się wypowie czy jest też ok? Czy dobrze myślę że to była Mart? on mi mierzy szybko, w niecałą minutę, i dokładnie, dzieciom dobrze się mierzy pod pachą. giętka końcówka jest super

Hania teraz bez żadnych leków raczej nie ma wysokiej temperatury, nie mierzę jej, wystarczy że włożę palec pod pachę, czuje się dobrze, Natalia na razie nie kaszle ale rano kaszlała czego nigdy nie robiła więc jest coś na rzeczy. ja mam ból gardła i dołączył katar.

sempe,
co do trzydniówki to może to być ale dziwne że nagle przestała mieć temperaturę, pamiętam że Natalia też coś takiego miała jak była mniejsza - dwa dni umiarkowanej gorączki bez przyczyny i bez wysypki później. Natomiast jak po prawdziwej trzydniówce (którą może późno zauważyłam bo też trwała dwa dni) dostała wysypki i przeczytałam że ma być wysypka grudkowo-plamkowa na tułowiu to od razu wiedziałam że to to, na całym brzuchu i klacie miała piękne malownicze grudki oraz plamki, na rękach i nogach ani sladu. zeszło samo nagle i to dość szybko

no zobaczymy co to jest, ja chyba na razie jestem najbardziej chora z nas trzech choć czuję się dobrze. o dziwo M zdrowy

Asia ja mam taki drogi do czoła i taki jak pokazała olga i ten drogi jest o kant doopy co raz to inna temp podaje. Ma dokładność do jednego stopnia a ten elektroniczny pokazuje dokładnie to co rtęciowy. Ten do czoła jest tylko po to żeby się zorientować czy dziecko w ogóle gorączkuje ale to po oczach widać bardziej.

Sempe OMG!!! co dziennie :szok: i nic nie pomaga, lekarz jest bezradny?

po oczach, no i to jednak czuć - czasem nawet rączki są chłodne ale jak się dotknie szyi, tułowia to wszystko wiadomo. no i u moich powyżej 38 bardzo czerwone policzki

dzień dobry dziewczyny, ja tak na szybko z pracy - Bruno był dzisiaj szczepiony na żółtaczkę i przy okazji okazało się, że waży 7950 i mierzy76 cm! Rośnie mi chłopaczysko:-)
Ściskam i wracam do roboty :-)

reklama
Do góry