reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Ewa wspolczuje.Ale jak nie urok to sraczka:tak:

Tfu tfu !
Jak mi się jeszcze żołądek rozjedzie, to się załamię, położę i będę czekać na tragiczny koniec ;)

A przy zapaleniu spojówek najgorsze jest to, że nie można nosić szkieł kontaktowych ;) A ponieważ nienawidzę okularów, chodzę po domu na czuja ;)

reklama
Tfu tfu !
Jak mi się jeszcze żołądek rozjedzie, to się załamię, położę i będę czekać na tragiczny koniec ;)

A przy zapaleniu spojówek najgorsze jest to, że nie można nosić szkieł kontaktowych ;) A ponieważ nienawidzę okularów, chodzę po domu na czuja ;)

też da się znieść, nas przyatakował rota przy chorobie, rozsteój żołądka miałam niemały ale przeżyłam hehe;) ale wolałbym nie wspominać;p

Znacie może jakieś krople do oczu na zapalenie spojówek bezpieczne w ciąży?... Mąż będzie się dopytywał w aptece po pracy, ale może ktoś ma coś wypróbowanego.
Choć i tak z moimi oczami już dziś dużo lepiej - nie ropieją, nie bolą, nie swędzą. Tylko są czerwone. Mogę grać w jakimś filmie o wampirach ;)

Znacie może jakieś krople do oczu na zapalenie spojówek bezpieczne w ciąży?... Mąż będzie się dopytywał w aptece po pracy, ale może ktoś ma coś wypróbowanego.
Choć i tak z moimi oczami już dziś dużo lepiej - nie ropieją, nie bolą, nie swędzą. Tylko są czerwone. Mogę grać w jakimś filmie o wampirach ;)

może świetlik Euphrasia krople do oczu ze świetlikiem - Strefa leków

tam jest ulotka w pdf-ie gdzie piszą, że należy się skontaktować z lekarzem przed zastosowaniem leku-więc raczej nie ma przeciwwskazań do stosowania w ciąży

ja wlewałam świetlika jak dopadła mnie alergia - lekarz pozwolił i takie homeopatyczne - nie pamiętam jak się nazywały ale były w takich małych ampułkach a nie w buteleczce - jakoś super to nie pomogły ani jedne ani drugie ale chociaż chwilę ulgi przynosiły

Świetlik mam do parzenia - przemywam sobie nim oczy i robię dłuższe okłady. Słyszałam właśnie o homeopatycznych kropelkach...
Może Mąż się dziś dogada jakoś z aptekarkami :) Dzięki za sugestie :)

Witam :)

ja na zapalenie spojówek miałam zalecone przez okuliste zwykłe krople nawilżające HYLO COMOD i pomogło.

Dzisiaj wizyta u mojej prowadzącej. To moje spojenie łonowe juz chyba sie rozeszło na maxa, chodzenie to mega wyczyn, łudze sie że jak wyciagna małego to może przejdzie, ale pewnie tak łatwo nie bedzie.

Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj.
Pozdrawiam :)

Ja właśnie wróciłam z mojej ostatniej wizyty przed porodem. Ogólnie to nic się nie zmieniło od 1,5 tygodnia. Szyjka 1cm rozwarcie 2 cm tylko brzuch bardziej opadł. Wszystko przygotowane aby rodzić ale czy urodzę dzisiaj czy za tydzień to można sobie z fusów powróżyć ;) Po badaniu tak mnie w pachwinach boli że jak mnie złapie to krzyczę z bólu i przeklinać mi się chcę a ja raczej nie przeklinająca więc ból okropny.
Jak w tym tygodniu nie urodzę to w poniedziałek jadę do szpitala. Byłam też na KTG skurczy brak mały wojował i uciekał spod głowicy. Serce biło jak dzwon więc wszystko z nim ok. Pozostaje tylko czekać...

reklama
Do góry