missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
jakie piekne te dzidziusie no !!! ja mam fotke ale musze zdjecie jej zrobic nawet mam zdjeciemojego krwiaczka postaram sie dzisiaj wklei fotke mojego fasolinka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
tak mi się wydaję;-)bo moja babcia miała pierwsze dwie córki jej córki w tym moja mama również miały dwie pierwsze córki jedna z tych córek też ma dwie pannice, Mama mojej teściowej też miła dwie pierwsze córki a po już inna bajka bo tesciowa ma trzech synów i biorąc pod uwagę to powyżej to jest duże prawdopodobieństwo że bedzie druga dziołchaMyślisz, że to dziewczynka??
myangel dobrze że z dzidzą wszystko w porządku niech Ci zdrowo rośnie urocza foteczkaNo cóż nie planowaliśmy tego. Wczoraj po południu dostałam plamienia i pojechaliśmy do szpitala, z dzidziusiem wszystko w porzadku, zrobiono mi usg
Zobacz załącznik 239446
Ciąża wyglada na swoj wiek, niestety mieli nowy aparat i dr. nie mogl wykonac pomiarow
Wiolcia ale Twoja dzidzia ładniusia:-) cud malinka
Anka uroczą masz kruszynkę:-):-)Czas na mnie :-) Oto nasza maluda:
Moze nie jest tu duzo widoczne. Ale widac ladny pecherzyk i pulsujaca kropeczke (byc moze tętno) Gin. mi powiedziala ze ciaza wyglada na 6 tydzien - mam termin na 23 grudnia - choc wg usg na 26.12
To idź do lekarza za tydzień i usłyszysz Nie znam kobiety, ktora by wytrzymała miesiąc do kolejnej wizyty hehehe takie juz jestesmy i wszystkim sie zamartwiamy
ja mam mieć pierwsze usg w drugim tyg po weekendzie majowym, we wtorek 4 jadę na badania i tydzien później będę oglądać dzidzie
mam dziwne pytanie: jeśli jestem głodna, a robienie posiłłku potrwa pół godz, coś tam przegryzę, ale do posiłku trochę mnie ssie w brzuchu z głodu to czy to ma jakiś wpływ na ciążę?
PS> będę zadawać dużo dziwnych pytań,bo na prawdę jestem w temacie zielona, a wiem o ciązy od dwóch dni
to super że lekarz przypadł Ci do gustu i że wizyta przebiegła tak jak powinnaJuż po wizycie u lekarza, który bardzo przypadł mi do gustu Dowiedziałam się wiele ważnych rzeczy. Po wpisaniu do sprzętu lekarza daty miesiączki termin wyszedł na 4 grudnia. Poza tym lekarz kazał mi łykać tylko kwas foliowy bo z witaminami lepiej zaczekać do 12 tygodnia ciąży. Dostalam skierowanie na badania USG genetyczne i powinnam je zrobić w 11-13 tygodniu i ok 28 tygodnia. Oczywiście została założona karta ciąży a następna wizyta ma być za miesiąc ale pewnie nie wytrzymam tyle czasu I znów nie wiem, który to tydzień bo wg ostatniej miesiączki wypada 8 tydzień i 2 dzień a wg USG 9 tydzień i 6 dzień, może dlatego że mały nie jest taki mały
dobrze że znalazłaś polskiego lekarza bo tamci to raczej nie dają nic na krwawieniawiolcia fajnie, ze masz fajnego doktorka
Ja dzisiaj pojechalam z moim nie ustepujacym krwawieniem do Dublina (150km) do polskiego ginekologa. Dostalam leki na podtrzymanie, duphaston 2xdziennie i nospa2xdzienie. Uff uspokoilam sie troszke... I tak w ciagu tygodnia zrobiono mi 3 usg a dzis uslyszałam bicie serduszka naszego kotusia
to już spory maluszek niech zdrowo rośnie a Ty duzo odpoczywaj i sie nie przemęczajja mam plamienia bo mam malego krwiaka ale to przez duza dawke clexane i teraz troche poleze i bedzie wszystko dobrze biore dupka 2x dziennie i lutke dowcipna 3xpo 2 bbrrr musze dzisiaj ja kupic ale ja jej nie lubi etez dowcipnej masakra !!! no ale jak mus to mus... ]16dc juz mnie czeka zalozenie szwu na szyjke
a moj dzidzior wczoraj mial 0,75 cm : i serducho pieknie bilo
nie martw się póki nie masz niepokojących objawów nie ma się czym martwićJa pierwszą wizyte miałam 21.04, poszłam żeby potwierdzić ciążę, następną wizytę mam na 20 maja. Już sie nie mogę doczekać, to moja pierwsza ciąża i do tego bardzo upragniona,a ja zamiast po prostu się cieszyć to ciągle się zamartwiam czy wszystko w porządku jest Już tak bym chciała usłyszeć bicie serdszka...
nie martwcie się na zapas chociaż wiem że to ciężko ale nie wszystkie dzieci rozwijają sie w tym samym czasie i trzeba po prostu poczekać trzymam za Was mocno kciuki żeby 5maja lekarz ujżał juz te "drgania" i żeby z maleństwem wszystko było w porządkuU nas niestety nie ma dobrych wiadomosci od lekarza. Musimy przyjsc 5 maja ponownie. Lekarz stwierdzil ze jak jest tak jak mowimy (tj do zaplodnienia doszlo ok 20 marca) to pecherzyk jest za maly i powinno byc juz widac drgania ktorych nie ma. Z tego co widze na zdjeciu USG ma jakies 3mm. Beata dostala Luteine i pozostaje czekac. Oczywiscie jest placz i niepotrzebne zamartwianie sie... tak bedzie az do nastepnej wizyty.
super że z maleństwem wszystko dobrze jestJuż po wizycie. Gin. powiedziala, ze jeszcze trzeba poczekac na lepszy obraz malenstwa, ale narazie wszystko wyglada prawidlowo. Widac pulsujaca kropeczke (byc moze tetno) pecherzyk ladny. Ciaza wyglada na 6 tydzien. Wszystko sie zgadza. Zapytalam o troche rzeczy. Biore tylko kwas foliowy narazie, gdyz wlasciwie wszystko dobrze sie rozwija. Nastepna wizyta pod koniec maja (uh ile to czasu jeszcze) :-) Odetchnelismy z ulga - moje sny o trefnym tescie ciazowym i pomylce hormonalnej na szczescie okazaly sie nieprawdziwe :-) Byle do konca 1 trymestru...
Tunia to nie wpływa na Twoje maleństwo bo jak ono zgłodnieje to weźnie sobie z Twoich pokładów energiija mam mieć pierwsze usg w drugim tyg po weekendzie majowym, we wtorek 4 jadę na badania i tydzien później będę oglądać dzidzie
mam dziwne pytanie: jeśli jestem głodna, a robienie posiłłku potrwa pół godz, coś tam przegryzę, ale do posiłku trochę mnie ssie w brzuchu z głodu to czy to ma jakiś wpływ na ciążę?