reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Kbetina - pozytywne wieści.
Ainah zrozumiałe. Pewnie też by mi się śpieszyło. Mi sie śpieszyło na wczoraj, ale mały zamanifestował.

reklama
Jestem już.
No więc tak jak podejrzewałam, rozwarcie na 2 cm, dziecko wstawione w kanał, napiera główką na szyjkę która jeszcze jest zachowana, więc to ją trzyma i jak mówi mój ginekolog może być że zacznę rodzić w każdej chwili lub za 2 tygodnie. Nic nie jest powiedziane.
Przepływi i łożysko w normie. Pomiary zrobione, szacowana waga 3675 g, ale nie przywiązuję się do tego wyniku bo z Hanią dzień przed porodem robiono pomiary i wychodziło 3800 g, a urodziłam 4220 g. Termin z tych pomiarów na 24 grudnia, ale np z główki wyszło na 2 stycznia. Tu biorę poprawkę na ten pomiar bo wstawiona główka w kanał jest spłaszczona i to moze dać nieprawidłowy pomiar.
Ja tam wolę żeby jeszcze 2 tygodnie Emilka sobie przeczekała w brzuszku bo podobno na klinikach jest jeden wielki sajgon z okazji zamknięcia jednego z oddziałów połóżniczych we Wrocławiu. Akurat tam gdzie chciałam rodzić.
No więc ja czekam i zaciskam uda do conajmniej 27 grudnia.:tooth:

Ostatnia edycja:
ja tez po wizycie - cos sie ruszylo na szczescie, ale moj gin nie propok i na razie nic nie mowil o porodzie. ktg w porzadku. na usg przeplywy dobre, lozysko II st. dojrzalowsci, waga malutkiej ok. 3100g. gin zalecil duzo seksu i spacerow :))))

nastepna wizyta we wtorek ...

W sumie ja juz mogłabym nigdy nie mieć okresu,ale być płodną.:cool2:

heheh no co racja to racja.
Tyle że nie miałaś okresu 9 miesięcy - to należy Ci się po porodzie kilka tygodni czegoś podobnego:D
w moim przypadku na szczęście mniej bolesne od okresu:D

Gufi, gratuluję wizyty, no i stosuj się kochana do zaleceń lekarza:D zwłaszcza do tego pierwszego:) bo później po porodzie to już kaplica...

reklama
Dziś też wybieram się na KTG. Zostało dwa dni. Doczekać się nie mogę, ale i stres coraz większy.

Ostatnia edycja:
Do góry