reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

No jak sie jest durnym to tak sie kończy. Mój gin się za głowe złapał...Powiedział, że już dawno powinnam przestać krwawić....
Tylko skąd ja miałam wiedzieć..Dobrze, że tylko niewielki ten stan był..Globulki i po tygodniu oki...A mnie do seksiku w ogóle nie ciągnie...Wszystko mnie boli, blizna swędzi..A mojego juz nosi...Seksoholik...

Bodzinka wcale durna nie jesteś. W Polsce jest takie przeświadczenie, ze po porodzie idzie się po połogu, po 6 tygodniach. Jakie czasopismo nie wezmę to zawsze jest napisane 6 tygodni. A bywa, że piszą, że plami sie 6 tygodni, wiec skąd można wiedzieć, czy wdała siejakaś infekcja.

reklama
kbetina od 28 tyg cisza??? o jaaaaa.... nie wytrzymałabym :-) mąż owszem bo on się bał, ale mu wyjaśniałam, ze dla małego to nie jest zagrożeniem. cisza nastąpila dopiero wczoraj bo nie wiem o co chodzi z moim pierwszym objawem - ale o tym na głównym pisałam :-D

Bodzinka ja myślę tak jak Elena. skąd można wiedzieć, że coś nie tak skoro wszędzie trąbią o 6 tygodniach. pewnie bym mądrzejsza nie była :-D

A te tabsy to się bierze tak od razu? Nie dopiero jak okres wróci?

Położna/pielegniarka z mojej przychodni powiedziała, ze generalnie moge okresu sie nie doczekac a przy cerazetkach bardzo czesto nie ma sie okresu bo bierze sie je przez 28 dni nie robiac zadnej przerwy, wiec moge zaczac brac kiedykolwiek. Ja przy Julce miałam normalny okres, skonczylo sie krwawienie i za m-c dostalam miesiaczke, teraz bym sie nie obrazila jakby jeszcze troche okresu nie miała ;-)

Gosia mnie też trochę nosi już ale przecież go nie zgwałcę. A po pierwszej ciąży mąż ma zakodowane że nie ma seksu przez 9 miesięcy i juz.

Bodzinka
jakby mnie nic nie bolało to też bym nie poszła wcześniej.

Hej,

ja już po wizycie: mały waży ok 3230 gramów, szyjka powoli się przesuwa od kości ogonowej do osi kanału rodnego, niestety nie skróciła się, rozwarcie minimalne tzn na ok 0,5 cm :/ Lekarka zrobiła mi masaż szyjki bo ją prosiłam, ale pewnie to nic nie da..:/ dupa zimna

Aha, zapomnialam napisac, ze zwolnienie dostalam do 4 stycznia, jak nie urodze do tego czasu to mam zwolnienie na kolejne 10 dni i skierowanie do szpitala na wywolanie...:/

Ostatnia edycja:
Ja też po wizycie. Szyjka skrócona o 80% i miękka, główka mocno przyparta do ujścia. Ujście przepuszcza na jeden palec, ale to zewnętrzne, a wewnętrzne jest zamknięte. Łożysko dojrzałe, ilość wód prawidłowa. Dzidzia ma ok 3,5 kg. Jutro w południe mam przyjechać na ktg.

Fajnie, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku. Ainah, ale Ty masz jeszcze z 2 i pół tygodnia. Czemu Ci się tak śpieszy??? ;-)

Fajnie, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku. Ainah, ale Ty masz jeszcze z 2 i pół tygodnia. Czemu Ci się tak śpieszy??? ;-)
eh, bo mój małż na koniec grudnia/poczatek stycznia ma sajgon w pracy w zwiazku ze zmianą podatku VAT i nie będzie mógł w tym najważniejszym okresie ze mną siedzieć :((((
Poza tym boję się, że nie będzie mógł być przy porodzie w związku z tym...:/

reklama
No dziewczynki tylko patrzeć jak kolejne mamuśki się rozpakują.
Mne nawet położna mówiła, że po 6 tygodniach...Mam nadzieje,że tym razem będzie oki...Ja przy cerezetkach nie miałam okresku przez ponad rok.

Do góry