reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Joamar super że Madzia tak szybciutko rośnie. No gin dowcipniś nie powiem,ja bym się go od razu spytała z szeroko otwartymi oczyma czy sie niedogoliłam hi hi:-p,dopiero za chwilę bym pomyślała że mu chodziło o inne włoski:zawstydzona/y: Jakoś ostatnio moje szare komórki nie pracują jak należy,i nieraz jaja wychodzą z mojej głupoty:confused::nerd:
&&&&& za wyniczki,napewno będą dobre:tak:

reklama
Jeśli kiedyś będziecie w ciąży w Krakowie (;)), to polecam pobrać wymaz w Centrum Badań Mikrobiologicznych na św. Jana w Rynku. Jest tam taka starsza pielęgniarka, która pobiera próbki bezdotykowo ;) Nie zdążysz usiąść na fotelu, a ona mówi, że już koniec. Byłam tam 3 razy na wymazie z pochwy i raz z cewki moczowej i za każdym razem miałam wrażenie, że ona to w jakiś magiczny sposób robi ;) Moja pani ginekolog jest delikatna, ale ta kobieta to jakiś anioł po prostu.

Kurcze, nie mam gorączki, a czuję się trochę rozpalona. Nawet nie w okolicach głowy, ale generalnie - dość ciepła jestem. Może tak antybiotyk działać?

Strasznie u nas sucho...:( Chyba zaraz podsmażę rybki, żeby chociaż z akwarium zaczęło parować...

Ewa to powinnaś u mnie mieszkać,mam na odwrót i z wilgocią w domu nie mogę sobie poradzić. Nic do ścian nie mogę przytknąć żeby grzyby nie wychodziły:-( nawet pochłaniacz sobie nie radzi,jak ja wam zazdroszczę tych nawilżaczy.
Kuracja antybiotykowa działa,powinno ci szybciutko przejść:-)

joamar- gratuluje wizyty, no a humorek ginekologa niczego sobie;-)
Carol-ka- moim zdaniem to spojenie i Twoje maleństwo już pcha sie w kanał rodny. Mnie tak boli , na ostatniej wizycie moja ginka tłumaczyła mi że to od kręgosłupa no i od tego że mój maluszek już też sie pcha w kanał rodny. Różnie to bywa i każda z nas jest inna więc jak nie daje Ci to spokoju to może spróbuj to skonsultować :tak:

Strasznie u nas sucho...:( Chyba zaraz podsmażę rybki, żeby chociaż z akwarium zaczęło parować...

U nas też. Ostatnio mój Ł kupił takie fajne zawieszki na kaloryfer. Wlewasz wodę i pod wpływem temperatury ona paruje. Ja dałam do tego jeszcze kilka kropli zapachu i jest super. 2szt. w lidlu kosztowały 17zł. Lwpsze to niż mokre ręczniki.

my dziś też zaliczyłyśmy wizyte. szyjka miękka jak to lekarz powiedział zajeb.... leki już odchodzą do przeszłości :-) jupi!!! powiedział ze mogę już szykować święta myć okna itp. a i co najważniejsze dużo seksu :-D mówie że do 15.12 musze urodzić a on badajac mnie mówi urodzi pani do 15 - ja uśmiech - a on dodaje marca :-p za tydzień 1 ktg za 10 dni usg i wizyta - a powiedziła ze duże dziecko ze jak powyzej 4kg to cesarka ale jak moze byc takie duze jak miesiac temu wazyła 2200? tak wiec bierzemy się do roboty!!!

a co tych bolesci krocza to sie lekarza o to pytałam i dostałam taka odpowiedz ze wcześniej przy ruchach główka sie cofała z kanału teraz już nie mam miejsca i siedzi twardo i stad te bóle i chód na pingwinka :-D

U nas też. Ostatnio mój Ł kupił takie fajne zawieszki na kaloryfer. Wlewasz wodę i pod wpływem temperatury ona paruje. Ja dałam do tego jeszcze kilka kropli zapachu i jest super. 2szt. w lidlu kosztowały 17zł. Lwpsze to niż mokre ręczniki.

I to działa? To może też sobie takie zafundujemy. Bo na nawilżacz na razie chyba nie uzbieramy... Póki co mam miskę z wodą na kaloryferze, ale jakoś nie widzę, żeby działała...

Ewa to powinnaś u mnie mieszkać,mam na odwrót i z wilgocią w domu nie mogę sobie poradzić. Nic do ścian nie mogę przytknąć żeby grzyby nie wychodziły:-( nawet pochłaniacz sobie nie radzi,jak ja wam zazdroszczę tych nawilżaczy.
Kuracja antybiotykowa działa,powinno ci szybciutko przejść:-)

A mi tego grzyba brakuje! Całe życie w kamienicy zawilgoconej się chowałam a po ślubie(5 lata temu) do bloku poszłam. Masakrycznie sucho!!!!!!!!!! Od 5 lat problemy z nosem w okresie grzewczym. Nie pomaga nawilżacz, akwarium i jakaś setka roślin w mieszkaniu! Non stop sahara w nosie i męczący kaszel.

reklama
Do góry