reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

asia ja przy córce miałam paciorkowca a teraz wyszło że nie mam co mnie bardzo zdziwiło. Kbetina ma racje to takie podstepne świństwo że ja mimo wszystko będę się domagać zbadania małego po porodzie czy nie ma infekcji. Tak dla bezpieczeństwa.
Tobie radzę się zbadać i nie bagatelizować tego.

reklama
Dopiero 9 grudnia? To aż 3 tygodnie. Na tym etapie ciąży i przy Twoich problemach zdrowotnych nie powinna być wczesniej? A tak poza tym przeraziłaś mnie tą datą, bo na ten dzień mam termin ;-)

No wizyta tak pozno bo ja mam termin z om dopiero na 23 grudnia, a narazie mam wszystko pozamykane i nie zanosi sie na porod wczesniejszy. Poza tym jakby sie cos dzialo to tel. odrazu. Choc widze ze moja gin troche olewa badania itp. Przy zapisywaniu na cesarke stwierdzila, ze mnie zapisze na oddzial i "ktos zrobi cesarke", bo jakby mnie zapisala specjalnie na swoj dyzur, zeby to ona mnie ciela, to "to wymaga dodatkowej oplaty". Ale mam to gdzies. Nie stac nas na takie "dodatkowe" oplaty i nie lubie dawac lekarzom lapowek.

Widzisz - ja bede ustalac termin porodu, a ty moze juz bedziesz miala ze soba dzieciatko, albo bedziesz rodzic :)) Fajnie :-)

Misia a ty masz paciorkowca w moczu czy z wymazu?Bo ja ciagle mam przy infekcji moczu i nie wiem czy to jest takie same zagrozenie.Bo wymaz za kazdym razem jest ok tylko ten mocz:baffled:

hej, ja dziś po ktg. Nie rozmawiałam z lekarzem po tylko pani przeszkodziła z wynikiem lekarzowi i on powiedział że wszystko ok...TYLKO mam pewne wątpliwości.

poprzednie ktg mały miał tętno 120+/- w 34 tc
teraz w 37 tc miał w granicach 140/150 +/- a czasami spadało nawet do 111/120 przy braku odczuwalnego ruchu ;/

Czy to jest normalne?

Mamolka nie znam się zupełnie na tym. Jesli lekarz powiedział, że ok, to pewnie tak jest. Ale jesli się denerwujesz, to może do niego zadzwonić?

Anka co za bezczelna baba! Skoro ona taka to ją olać. Inni lekarze tez potrafią robić cc i na pewno dobrze się Tobą zajmą.

wiesz co Mamolka jak mialam ktg w zeszlym tygodni to bylo tak, 120-130 przy nieruszaniu sie Arlenki a jak zaczynala cos tam sciemniac to wzrastalo w zaleznosci od intensywnosci ruchu, jak czulam male mazniecie to jakies 140 a jak potezny kopniak lub przesuniecia to do 160 nawet, i tak po pol godzinie lezenia polozna zerknela na wynik i powiedziala ze jest b dobrze a wczoraj ginka to potwiedzila ze wszystko w porzadku

reklama
Misia buziak, uspokoilas mnie:-)
Mamolka u mnie tetno tak samo wyglada, raz wyzsze, raz nizsze.Ale jak mowia ze ok to musi byc ok;-)

Do góry