reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Salomii, ale się zestresowałam Twoim milczeniem!!! aż rodzącą Wiolcię zaczęłam napastować o Twój nr....no ale dobrze że już jesteś. Z tym czymś to faktycznie nie za wesoło....będą w stanie sprawdzić czy antybiotyk dał radę?? bo wydaje mi się to bardzo wazne........ żeby niczego nie przeoczyli.......nie no chyba nie przeoczą co? eeee nie nie na pewno nie przocza!

reklama
niewiem, wyczytalam na necie ze to gowno sie nawraca czesto i tak naprawde ciezko wyczuc czy jesli teraz tego nie ma to nie bedzie go rowniez przy porodzie powiedzmy za 3 tyg, w Pl jest mozliwosc sprawdzenia gdzieniegdzie w dniu porodu czy to jest, jesli tak podawany jest dozylnie antybiotyk ktory dziala i na mame i na dziecko, bo kobieta w pologu tez moze miec powiklania no ale dziecko czesciej. A niewiem co tu zrobia :/

hehe zawsze mnie to śmieszyło.. bo na podkarpaciu rodzina męża też mówi zamiast "na dwór" to "na pole". Za pierwszym razem pomyślałam sobie kto wysyła takie małe dzieci w pole :)
U nas też czasem się mówi 'na pole".
Salomii spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze!!!!

i nie powiedzieli ci co robią??!! no to też będziesz teraz miała zagwostkę.... Daj spokój, współczuję Ci zmartwienia, swoją drogą może i ja bym zadzwoniła dowiedzieć się jak wynik mojego wymazu....

EDIT:
dzwoniłam, też mam wynik, ale nie halo mi wyszło i mi baba nie chciała powiedzieć co przez telefon:/ muszę jechać dziś odebrać te wyniki.... ależ jestem ciekawa. Wcale bym się nie zdziwiła Salomi gdybym też jakiegoś paciorkowca miała, wiesz nasze ciąże od początku są jakieś do siebie podobne.....

Ostatnia edycja:
yyh ja dopiero wrocilam... musialam jeszcze do banku zajechac sie pouzerac z pewnym panem.

wody bez zmian, jest troche mniej niz powinno ale w granicach tolerancji, ktg mi nie robili ale za to k....wa!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ostatnio pobierala mi wymaz i wykazal streptokoka B!!!!!!! zabije sie chyba:(:(:( powiedziala ze ten antybiotyk ktory bralam przez tydzien powinien na niego pomoc:/ ale ja im nie wierze:((( boje sie ze przy porodzie naturalnym Arlenka zalapie paciorkowca zasranego i bedzie miala sepse czy zapalenie opon mozgowych ;/// za 2 tyg mam wizyte odnosnie tych wod :// k.....wa!

kurczę Salomii dobrze że już dostałaś wcześniej jakieś leki- ale teraz żadnych ci nie przepisali? tak żeby je brać do porodu?

salomii nosz kuźwa! To znaczy, że wymaz miałaś pobierany zanim zaczęłaś brać ten antybiotyk? To może powtórzyć wymaz trzeba... jejku niby końcówka ciąży powinna być już spokojna i sielankowa a tu coraz to nowe perełki wychodzą u nas...

no mialam antybiotyk przepisany tego samego dnia co robiony wymaz bo to bylo na ta krew w moczu.. a nie moge brac do konca ciazy antybiotyku bo niewiem kiedy ten koniec nastapi, a ten paciorkowiec sie uodparnia czesto na dlugo brany lek :/ tak wiec alternatywa antybiotyku przy porodzie jest najlepsza jesli by tego dnia paciorkowiec wyszedl,

Ewwe Twoj wymaz wyszedl nie tak??? zwariowac mozna normalnie, ale przy cc podaja podobno antybiotyk zawsze

yyh ja dopiero wrocilam... musialam jeszcze do banku zajechac sie pouzerac z pewnym panem.

wody bez zmian, jest troche mniej niz powinno ale w granicach tolerancji, ktg mi nie robili ale za to k....wa!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ostatnio pobierala mi wymaz i wykazal streptokoka B!!!!!!! zabije sie chyba:(:(:( powiedziala ze ten antybiotyk ktory bralam przez tydzien powinien na niego pomoc:/ ale ja im nie wierze:((( boje sie ze przy porodzie naturalnym Arlenka zalapie paciorkowca zasranego i bedzie miala sepse czy zapalenie opon mozgowych ;/// za 2 tyg mam wizyte odnosnie tych wod :// k.....wa!

To czy w takim przypadku w Norwegii nie dają skierowania na cesarkę??? Nie zazdroszczę sytuacji.

reklama
jestem z wynikami

Salomii Ty to mi jednak bliska jesteś:

Streptococtus agalactiae grupa B.....ale mam jeszcze dodatkowo escherichia coli ( prawdopodnobnie z nieodpowiedniej higieny <szok> ??!!??!! )

Do góry