reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Już jestem. Dziekuję dziewczyny za kciuki. Przydały się.
Tak jak się domyślałam, skurcze były skutkiem stosunku. Mam zakaz na conajmniej 2 tygodnie :/.
Mała czuje się dobrze, zrobiono mi KTG, tętno w porządku, czynność skurczowa praktycznie żadna, prócz kilku skoków od 40-60.
Brzuch cały czas twardy, mam brać nos-pę.
Na szczęście ruch na IP mały więc zajeło nam wszytsko ok 2,5 godziny, no i dostałam ochran że w nocy nie przyjechałam. Ja tłumaczę że mam dziecko w domu, a ona do mnie, co mam w takim razie w brzuchu, że mam dbać też o to nienarodzone i nie zapominać o nim.
Postanawiam poprawę :) Ważne że wiem że Emilka czuje się dobrze.

Super,że wszystko w porządku:)

reklama
No dziewczynki, zuper, że wszystko oki.
Renczysia wcale nie mały, wypraszam sobie. Ja ważyłam 3 kg jak sie urodziłam.
A co do terminów...To mi z om wychodzi między 12 a 15 grudnia. Z USG połowkowego na 10 grudnia z ostatniego na 14...Wiec w miare w okolicy...Mnie liczą cykle 28 dniowe tylko, że ja zanim zaszłam w ciąże to miałam dwa albo trzy bardzo rozlegulowane przez tabletki...

Mi z USG też różniasto wychodzi, raz mi nawet wyszło 2 styczeń!!! na nast. wizycie 22 grudzień, więc ja się nie sugeruję tym kompletnie, patrzę na termin z OM.

Hannah a gdzie byłaś na IP? nie wiem czy wiesz ale na Kamińskiego oddział który nas interesuje będzie zamknięty w dniach od 14 do 26 grudnia:/// fatalnie co!!!! dziś potwierdzona wiadomość, więc na 100%%% od 27 rusza na nowo, więc pozostają nam terminy mocno przed albo nasz styczeń ;p ...(tylko gdyby jeszcze człowiek miał na to wpływ:/...)
My teraz też przystopowaliśmy z seksowaniem ze względy na ten czop-nie czop, w każdym bądź razie to coś co mi wyleciało:/....w poniedz. mam wizytę u gina więc się dowiem...ale kąpać w wannie się kąpałam...

Cześć Mamuśki:-D:-D

widzę, że wesoło dziś macie :-D:-D:-D jak nie seksik to nie ten odczyt:-D:-D

grunt to że wszystko w porządku i w tym tygodniu żadna się raczej nie rozpakuje :-)

Ja po wizycie - mąż wrócił do pracy w wielkimi oczami
(tak powiedziała wspólniczka:-D:-D)
zestresował się trochę z resztą ja też!!

Z Filipem wszystko w porządku reakcje odpowiednie, szyjka przepuściła palec na pół paznokcia, więc jeszcze daleko, ale odstawiam jutro fenoterol więc może się wszystko zacząć.

Na wtorek mam wyznaczone KTG i mam zabrać też skierowanie do szpitala.

Ale ja nie chcę rodzić w listopadzie :no: muszę pogadać z Filipem żeby się nie pchał za szybko :-D:-D to a propo życzeń porodowych.
Jutro jestem umówiona na ostatnie badania morfologi i moczu i wymaz na paciorkowca. Mam nadzieję, że wyniki będą ok.

Miłego wieczorka Dziewczynki,

trzymam kciuki za wizytujące

gosiutek a ja myślę, że jeszcze może sie w tym tygodniu ktoś rozpakować :)

Tez tak sadze :-)

U mnie termin na 23.12, a ciagle usg pokazuje okolo 15.12... A mi sie tak ten listopad ciagnie! Ja juz chce grudzien i rodzic :-D Ale mam w czwartek wizyte to sobie pogadam z gin. co i jak. Jutro neurolog ma mi wystawic zaswiadczenie, czy nadaje sie do porodu naturalnego... Mowiac szczerze ciezko powiedziec co mi powie, pewnie mnie zapyta o moje zdanie, a ja nie chcialabym cc, a z drugiej strony wiem ze porod sn jest ryzykowny :-(

reklama
Tez tak sadze :-)

U mnie termin na 23.12, a ciagle usg pokazuje okolo 15.12... A mi sie tak ten listopad ciagnie! Ja juz chce grudzien i rodzic :-D Ale mam w czwartek wizyte to sobie pogadam z gin. co i jak. Jutro neurolog ma mi wystawic zaswiadczenie, czy nadaje sie do porodu naturalnego... Mowiac szczerze ciezko powiedziec co mi powie, pewnie mnie zapyta o moje zdanie, a ja nie chcialabym cc, a z drugiej strony wiem ze porod sn jest ryzykowny :-(

ja osobiscie posłuchałabym lekarza, jednak oni wiedza co jest dla Ciebie i malestwa najlepsze

Do góry