reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

U mnie wczorajsza wizyta ok. Mała waży 3 kilo, więc jak na początek 38 tygodnia jest ok. Siedzi grzecznie głową w dół. Niestety na wymazie mi wyszło, że coś tam mam, więc poród w wodzie odpada :-(

Ha-nn-ah - nie wiem, gdzie można zrobić prywatnie, bo mi pobierał mój ginekolog. Ale wydaje mi się, że w każdym szpitalu powinni pobierać.

reklama
Cwietka, ewa gratuluje udanych wizyt.
Ewa dzidzius bardzo ladnie wazy:tak:Moj Jas jest w 35tc i 2300 ale ginka mowila, ze waga idealna wiec sie nie martwie.
Ewwe trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte i za reszte, bo nie pamietam kto dzis jeszcze wizytuje.

ja się dopisuję do wizytujących dzisiaj :) więc sporo nas się uzbierało chyba.
co do wymazu to mój gin też nic póki co o tym nie wspominal ale zapytam o to dzisiaj jeżeli sam się nie odezwie na ten temat.
aluśka mi nigdy nie mówil gin jaką długość ma szyjka. wystarczyło mi, że powiedział, że jest dluga i zamknięta i wszystko ok. aż się boję co tam dzisiaj będzie na wizycie. no i dzisiaj mi powie kiedy mam teraz na kolejne ktg jechać a tego to się już trochę doczekac nie mogę.

aaaa i gratuluję udanych wizyt. ładnie się te maleństwa trzymają w tych ostatnich tygodniach!

Dziewczyny a wam gin nie zaznacza w książeczce ciąży jaką długość ma szyjka. Bo mnie zapisuje i z Zuzą też miałam zapisywane na każdej wizycie w tabeli. U mnie wygląda to tak np teraz: 1/0 czyli szyjka 1 cm i 0 cm rozwarcia. Jak nie ma szyjki a jest np 2cm rozwarcie to pisze 0/2?

Trzymam kciuki za wizyty && :)

No widzicie, co lekarz to inne podejście ...Bo mój kazał jak najbardziej posiew w kier. paciorkowca, ale HBS nie kazał powtarzać etc. Więc nie wiem czy zrobić to sobie samej bez jego zalecenia czy to niekonieczne.
GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT I POWODZENIA DZISIAJ :)

Dziewczyny a wam gin nie zaznacza w książeczce ciąży jaką długość ma szyjka. Bo mnie zapisuje i z Zuzą też miałam zapisywane na każdej wizycie w tabeli. U mnie wygląda to tak np teraz: 1/0 czyli szyjka 1 cm i 0 cm rozwarcia. Jak nie ma szyjki a jest np 2cm rozwarcie to pisze 0/2?

Trzymam kciuki za wizyty && :)

Hmmm, nie mam pojęcia jak te zapisy interpretować;) JA nie mam takiej rubryki jak długość szyjki...Któraś z Was wie co może oznaczać zapis na karcie w rubryce INNE OBJAWY mam wpisane 50%.....

JA MAM SKIEROWANIE TERAZ NA HGS I WR tz na za mies. (sory za capsa).... a za 2 tyg mam mieć zrobiony posiew, będzie mi on sam robił w gabinecie na szczęście nie musze nigdzie jeżdzić.

GrATuluję Wam wizyt, super że te nasze malce już takie... dochowane (jak mówi mój synuś hehehe)

cwietka a gdzie do gina chodzisz?

Agaj a u nas w szpitalu jak nie masz HBS to potrafia na septyku połozyć...Ach co szpital to co innego...A ja nie chce wiedziec ile ma cm...Szyjka znaczy się.

hej :)
wizytowałam w pon :)
Młody waży koło 2800 :O ma się dobrze :)
Gorzej ze mną...Szyjka się skraca, zatrzymuję wodę, ciśnienie 140/90 ciągle...nie śpię w nocy...
Dostałam znów Dopegyt, do tego relanium :/ i leżenie....
aha i mam chyba jakiegoś grzybka, ale nic mi nie dał :/ mogę jakoś sama się podleczyć? tantum rosa? czy cos innego?
23 idę na KTG...zobaczymy :( boję się, muszę jeszcze miesiąc wytrwać!!

reklama
Do góry