reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
ja tez po wizycie - wszystko pozamykane jak nalezy, serduszko bije cudnie (mialam zapis przez 20 min). przytylam tylko niecaly kilogram od ostaniej wizyte, co w znacznym stopniu poprawilo mi humor :-)

nastepna wizyta za 3 tyg. - wtedy usg i badanie na paciorkowca. no i gin kazal mi obowiazkowo przyjsc z mezem, zeby "obgadac" porod ;-)

Gratuluję wizyt!!! Dobrze czytać że wsio ok;) najważniejsze by dzidziole posiedziały w domkach do terminu!

gufi a nie miałaś USG? nie wiesz ile niunia waży?

I ja również po wizycie =)
Z dzidzią wszytko dobrze, przygotowana do wylotu ;-). Czyli główka już na dole. Nie wiem kiedy ona się obróciła... wydawało mi się że będę to czuła. A czułam tylko takie przeciąganie... hmmm widocznie musiała to połączyć ze sprytnym obrotem =) Jedyne co mnie zasmuciło to, to że gin powiedziała, że jest u mnie bardzo mało miejsca i biedaczka się ciśnie =( Ale ona od początku mówiła, że moja macica jest mała i przyciska małą. Następna wizyta 2 grudnia. Będzie mierzona i ważona =)a później tylko odliczać dni =)

No to teraz moje relacje z wizyty:
Pan doktor powiedział ze wyniki mam bardzo dobre i nawet sie nie spodziewał ze tak ładnie mi te enzymy spadną .. leki oczywiście cały czas mam brać:tak:
Szyjka już powoli zaczęła się skracać i to co podejrzewałam za wypadnięcie czopa było nim rzeczywiście:tak: Skurcze nieregularne przygotowują już macice do porodu:tak::tak: Martynka zdrowa jak rybka tylko trochę malutka bo ma tylko 2200g:szok: czyli nie cale 400g przybrała od 30 września:baffled: a biorąc pod uwagę ze mam ciąże mieć zakończoną 1-2 tygodni przed terminem może mieć za niska wagę urodzeniową:-:)-(A poród albo sam z siebie się rozkręci albo czeka mnie wywoływanie tak jak z Amandą:baffled:

Gratuluje wszystkich udanych wizyt:-):-):-)

reklama
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!
Gufi a widzisz tak się stresowałaś żeby wejść na wagę a tu proszę - piękny wynik tylko 1kg!
aluśka bardzo się ciesze, że poprawiły ci sie wyniki badań! :D Wagą małej się nie przejmuj jeszcze zdąży podrosnąć. A dlaczego masz mieć poród 2 tygodnie przed terminem?

Do góry