reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

i ja po wizycie. Szyjka zamknięta, córa wybadana i wymierzona-wg maszyny waży 2916g. Mam nadzieje ze sobie ta maszyna nieco dodała-bo jak lekarz powiedział mozliwe ze córa jest po prostu długonoga a komp juz kg dodaje wiec bardzo sie nie załamałam, choć jestem pewna ze mniej jak 3500 to moje dziecie mieć nie bedzie.
Dostałam wymaz z pochwy do zaniesienia do laboratorium na posiew bakteriologiczny (lekowrazliwość) -mojej kuzynce wyszlo ze po porodzie musi brac antybiotyk wiec dobrze ze i mi zlecił-mam nadzieję ze bedzie ok i niczego brać nie bede musiała.
A wizyte mam 24 listopada.

reklama
W takim razie gratuluję udanej wizyty i samych dobrych nowin:tak: najwyraźniej twoja córa to długonoga modelka :-) Następną wizytę masz w dzień mojego terminu porodu więc będę z tobą niecierpliwie czekać na koniec listopada ;-)

Yvona dobrze że dostałaś ten wymaz oby jednak nic złego badanie nie wykazało:tak::tak:
Wiolcia doczytałam ze Twój synio już 3360g waży toż to już dorodny chłop z niego :cool:chyba jako pierwsza kolejkę na porodówkę rozpoczniesz;-)
Renczysia oby więcej takich dobrych wiadomości:tak::tak:
Agbar trzymam kciuki za Twoja wtorkową wizytę:tak::tak:
Gufi, Bodzinka czekam z niecierpliwością na relacje z Waszych wizyt:tak::-)
ja też mam jutro tzn juz dzisiaj na 17.30 :-p

Gratuluje udanych wizyt!!! Mniesięstres włączył. My teraz wizyte co dwa tygodnie mamy i powinnam wewtorek isc no ale leki żle wyliczyłam i musze, a jak juz będe to sie powizytuje.

hej dziewczyny... ja też po wizycie, a raczej usg tylko i nie jestem zachwycona:-(

mała przez ostatnie 2 tyg przybrała tylko 100g... wiec teraz waży ok 2300 ... malutka jest... gin stwierdziła, ze to dlatego , ze sie nie oszczędzam za bardzo i teraz mam leniuchować... ale jak to zrobic, jak czuje się dobrze :-(

no mam nadzieję, to tylko taki chwilowy przestuj i niedługo bedzie co najmniej 2500 g warzyła... jak czytam,ze Wasze maluchy mają pod 3000 g to :szok::-(

no pocieszam sie faktem, ze w Oświecimiu kobiety nic jadły i rodziły zdrowe dzieci :tak: a ja jem tylko Natalka niejadek ;-)

gratuluję wizyt!!!!:))))

olkale weż pod uwagę blął\d pomiaru!!! on może mieć nawet 500gr.... więc może w tą stronę się ciachnął ;) wszystko na pewno wporządku!

olkale weż pod uwagę blął\d pomiaru!!! on może mieć nawet 500gr.... więc może w tą stronę się ciachnął ;) wszystko na pewno wporządku!

kurka 2 razy mierzyła ją... bo ja o to poprosiłam... i taki sam wynik :(

no ale jeszcze miesiac przede mną więc teraz postanowienie,zeby się nie rozpakować z przed terminem :)

Olkale - ja mam co prawda ciążę o tydzień młodszą ale mój Igor tydzień temu ważył tylko 2050g a to i tak o 650g(!!!) więcej niż mój starszak w tym czasie... Jak się urodził to był malutki (2750g), ale teraz jest jednym z najwyższych chłopców w przedszkolu i ma się dobrze więc wyłączamy paniorę i jesteśmy dobrej myśli:-)

reklama
Do góry