reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Widac, widac :) Gratuluje jeszcze raz.
Na pocieszenie powiem tobie ewwe, ze jak szwagierka pokazywala mojemu mezowi zdjecia usg dziecka (np. glowki) to slyszalam tylko jak mowil, ze dla niego to bardzo swobodna interpretacja :-D

reklama
U mnie chłop! Kręci się jak szalony, wszystko na swoim miejscu i pół kilo żywej wagi.
Tylko szyjka macicy krótka na1,4 cm więc leżenie...

No to hejcz gratuluje chlopaka:) skoro rozbójnik mały to musi być u niego wszystko w porządku:)
No a Ty stosuj się koniecznie do zalecenia lekarza i odpoczywaj jak najwięcej bo faktycznie króciutka ta szyjka Twoja.

ja mam nadzieję, że w pn na usg się mój maluch ujawni i pokaże czy coś ma między nóżkami czy nie :)
no i gratuluje wam babeczki udanych wizyt i dobrych wiadomości. a ty hejcz leż i odpoczywaj.

Widac, widac :) Gratuluje jeszcze raz.
Na pocieszenie powiem tobie ewwe, ze jak szwagierka pokazywala mojemu mezowi zdjecia usg dziecka (np. glowki) to slyszalam tylko jak mowil, ze dla niego to bardzo swobodna interpretacja :-D

Mój Małżonek szanowny zapytał na ostatnim USG pani doktor: a to białe po bokach to rączki? A pani: nie, żebra ;)

gratuluje udanych wizyt!!!

ja sie wkurzylam po mojej wizytcie - normalnie ten medicover w Łodzi to na psy schodzi ... babka sie spytala, dlaczego usg polowkowe mam nie od nich. to ja na to, ze prowadzi mnie lekarz prywatny, a tutaj przychodze, bo mam badania za darmo. to ona wtedy nawet nie raczyla zajrzec w karte ani mnie zbadac ... sama musialam jej powiedziec, ze chce skierowanie na toxo i obciazenie glukoza. normalnie PORAZKA.

Jedyny plus, to ze polozna mi przez chwile wysluchala serduszko na ktg :)

hejcz gratuluję syneczka.
Gosia.B czekamy na wiadomość razem z Tobą.
Gufi to miałaś dzień. Ważne,ze z dzieckiem wszystko w porządku.

hejcz super - kolejny grudniowy chłopczyk!

ewwe cudny Borysek:D

a ja odebrałam dzisiaj wyniki i glukoza wręcz wzorcowo - 92!!!
toxo nie mam, mocz w normie tylko martwi mnie trochę podwyższona ilość granulocytów. Czytałam w necie, że w ciąży to normalne, ale zanim znalazłam ta informację to natknęłam się na strony typu: białaczka, wygrać z rakiem! Rany jak się przestraszyłam. W środę idę do gina i jeszcze spytam go dokładnie, ale skoro w ciąży to normalne to ok...

Witam,
I ja dzisiaj po wizycie. Termin porodu poraz kolejny potwierdzony na 24 listopada więc syneczek jest już nie taki malutki. Dla porównania podaję jego wymiary:
BPD 69.6 mm (26w5d)
ASD 60.4 (24w4d)
ATD 72.1 mm (27w5d)
AC 209.9 mm (26w5d)
FL 49.4 mm (26w5d)

I UWAGA mały waży już... 895g!!:-):-) Niestety nie wiem ile ma wzrostu :-( Jeśli chodzi o moje nadprogramowe 9 kg lekarz kazał mi sie nie martwić. Stwierdził, że mam duży brzuch więc te 9 kg miało sie gdzie zmieścić ;-) (ale 14 kg mam nie przekraczać).Ogólnie jestem bardzo zadowolona z wizyty, mały na monitorze rusza się o wiele więcej niż ja to czuję :-p Podejrzewam, że nie jestem na tyle wrażliwa aby je odczuwać lub on jest delikatny. Lekarz stwierdził, że do świąt uda mi się już pokonał połóg i schudnąć do starej wagi więc jestem pozytywnie nastawiona.

reklama
Do góry