reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

Sunnflower, tylko nie panikuj, regularne ruchy malucha sprawdzac mozesz dopiero od ok 25 tygodnia i wtedy jak nie czujesz go codziennie mozesz czuc sie zaniepokojona, teraz to raz czujesz raz nie, nie sugeruj sie tym ze np inne dziewczyny czuja, ja czuje czasem a moje dziecko sobie siedzi po turecku w brzuchu i dlubie w nosie :O ;)

Cristalrose heeheheheeh moj natomiast ciagnie sie od szyji doslownie heeh :)

Ewwe wychodzi na to ze bedzie malutka dziewczyneczka co nie zmienia jej imienia heeh nadal bedzie Karmelkiem ew jak sie w Pl upewnie to zmienie na KArmelitke ;) usg polowkowe robila mi wczoraj polozna, bardzo sympatyczna babeczka ale mam troszke zastrzezen, w sumie teraz przydalaby sie Madalia do rozwiania moich watpliwosci, gdyz babka zrobila tylko pomiar TAD i APAD brzuszka, nie zrobila miarodajnego AC, pochrzanila mi tygodnie nieco w karcie mam napisane 18,1 podczas gdy z siatki centylowej normy malenstwa sa akurat na poczatek 19 tygodnia, no zaraz polece po aparat i wkleje zdjecia moze sie ktoras dopatrzy. Wiadomo ze dzieci roznie rosna ale spanikowalam bo moje jest naprawde mikroskopijne. No ja rozumiem ze my z W nie jestesmy wielcy ale bez przesady.. :) w sumie nie przeszkadzaloby mi gdyby bylo male heh, natomiast boje sie ze z jakiegos powodu wolniej rosnie:O :)) no i nie byla szczegolnie ruchliwa, raczej sobie siedziala i cos sciemniala raczka kolo noska, hehe wogole dla dziewczynki nie mamy imienia ;)

Ostatnia edycja:
reklama
ewwe - dzięki że zapytałaś, ja próbuję się na dziś dostać do lekarza bo czuje że coś jest nie tak - zmalał mi brzuch i od wczoraj nie czuję ruchów maluszka. Może zmalał bo ze stresu niewiele jem ostatnio. Nie wiem czy mi się uda zapisać na wizytę bo póki co nie mogę się dodzwonić.

Najprościej idź na pogotowie . Przecież nawet w dzień przyjmują. Powiedz jaka jest sytuacja , że się martwisz i chcesz sprawdzić czy wszystko w porządku. Muszą Cię przyjąć. To ich obowiązek.
A Twój lekarz albo inny ginekolog też przyjmie Cię bez łachy. Jesteś w ciąży i masz pierszeństwo.
Ja też jeździłam na pogotowie, lub w bijałam siedo ginekologa jak coś mnie martwiło.

U mnie też raz brzuch mały , raz duży jak pisze ewwe. Też zależy czy go wzdeło, a nie zawsze czuje się wzdęcia.

Ostatnia edycja:
sunflower pisałaś przecież, że sobie zafundowałaś konkretne przeczyszczenie jakiś czas temu, i teraz mniej jesz, to dlatego ten brzuch duuużo mniejszy i więcej miejsca w środku to i maluszek z macicą ma więcej miejsca. Ja to tak widzę.

dzięki kochane... rzeczywiście chyba to te czereśnie z zsiadłym mlekiem zmniejszyły brzuch - byłam wczoraj u lekarza i wierzga aż miło :-D

A moja wizyta jutro. Pierwszy raz mąż będzie miał okazję pójść ze mną. No i może dowiem się, kto mieszka w moim brzuchu: Kubuś czy Gabrysia?

Dziś rozmawiałam ze znajomymi, którzy na wizyty chodzili w te same dni, co ja. Już znają płeć dziecka, będzie chłopak. Ale ona bardzo chciała dziewczynkę i jeszcze niedawno przed wizytą mąż zadał jej pytanie: "Myślisz, że jak na różowo się ubierzesz, to zaczarujesz i będzie dziewczynka?"

Dziś rozmawiałam ze znajomymi, którzy na wizyty chodzili w te same dni, co ja. Już znają płeć dziecka, będzie chłopak. Ale ona bardzo chciała dziewczynkę i jeszcze niedawno przed wizytą mąż zadał jej pytanie: "Myślisz, że jak na różowo się ubierzesz, to zaczarujesz i będzie dziewczynka?"

To ja chyba od dzisiaj będę się ubierać na różowo ;-)

reklama
Do góry