reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

reklama
Nieważne co się urodzi ważne by było zdowe , nie ukrywam że marzyła mi sie córcia i ją będę mieć ale jakby byłby synek też byłoby super , poprostu byle byłoby zdrowiusie . Przy drugim synku taże marzyła mi sie córcia ale był synek , ważne że zdroy był . A teraz poprostu chciałam by było wszystko ok a płeć nie była aż tak baaarrrdzo ważna , choć każdy sobie marzy...... i niektórym sie spełnia .

Salomii!!:) jak tam po wizycie?:) ochłonęłaś już po?no gdzie się podziewasz?....

nie lubię, jak nie meldujecie od razu relacji z wizyt, bo mi czarne myśli do głowy przychodzą ...

Ja też już po wizycie, dostałam kolejne leki "na skurcze", mam brać 6 dni, a jak nie pomogą to dostałam receptę na jeszcze inne, które są bardzo silne i bierze się je od 18 tygodnia ciąży, przy zagrażającym porodzie przedwczesnym.Ale spoko, to będzie ostateczność;) do której mam nadzieję nie dojdzie.

Z dzidzią się nie widziałam, ale w końcu widzieliśmy się z syneczkiem tydzień temu:)

Sunflower pytałam o to wypychanie na macicy, jeżeli trwa to chwilowo, i stan się nie utrzymuje ale powtarza np, raz dziennie to jest ok,
to są skurcze macicy, związane z jej wzrostem, powinien na to pomagać magnez jeżeli jest to upierdliwe.

Tyle:)

Wow!
Dwa dni dobrych wieści - gratulacje dziewczyny!:-)

Ewwe - trzymam kciuki,byś nie musiała sięgac po silniejsze ;-)

heh neta mi wywala, juz nadrabiam

BPD- 42mm
TAD-38,9
APAD-40,93
FL-28,9
MAD-39,93

to sa wymiary ktore wykonala polozna, wiec tak, nie zmierzyla mi AC wiec obliczona przez nia waga wynoszaca 187g jest dla mnie szokujaca jak na TEN tydzien, przesunela mi termin na 12 grudnia, ale siedzialam nad normami roznymi (jedne wkleilam w potrzebnych rzeczach) i mieszcze sie w dolnej granicy 19,0-19,6 czyli wyglada ze wszystko ok, wyczytalam tez ze przy zmierzeniu AC mozna w miare dokladnie okreslic wage a jak ona tego nie zmierzyla to jak okreslila ze moje dziecko jest takie chude? Ogolnie stwierdzila ze wszystko jest w porzadku, serduszko 4 komorowe, zoladek, nereczki i pecherz dzialaja, nosek podobno ok tyle ze dzidzia sobie chyba w nim dlubala bo ciagle cos majstrowala ;D posprawdzalismy raczki nozki stopki i paluszki i wszystko gra, powiedziala ze kosci w glowce sa, nie sprawdzala mozdzku, oczek buzi itd, ciesze sie ze jade do PL to przetrzepie malenka od stop do glow ;))))))

oo Salomi no to fajnie:) ale to że przetrzepiesz malenka to znaczy że Karmelek jest dziewczynką?:)

Jeżeli chodzi o wagę, to ja bym się nią mocno nie sugerowała, gdyż twoja dzidzia moze mieć po prostu mały brzuszek a może być szersze w barkach ( taki przykład :D ) to te pomiary z obwodu brzuszka ( którego nota bene ty nie miałaś :D) są już niemiarodajne.... fakt,,, to jak ona tą wagę zmierzyła??:) na oko??D hehe

oo cristalrose jesteś:) chciałam Ci napisać że mój brzuszek też się zrobił B-brzuszkiem:D hehe

Ostatnia edycja:
ewwe - dzięki że zapytałaś, ja próbuję się na dziś dostać do lekarza bo czuje że coś jest nie tak - zmalał mi brzuch i od wczoraj nie czuję ruchów maluszka. Może zmalał bo ze stresu niewiele jem ostatnio. Nie wiem czy mi się uda zapisać na wizytę bo póki co nie mogę się dodzwonić.

reklama
Sunnflower, na pewno wszystko jest w porządku, mój brzuch też czasem jakby mniejszy a czasem z kolei jakby w 9 miesiącu był.Różnie to bywa:) Z ruchami też bywa jak piszą dziewczyny, że są one na tym etapie ciąży bardzo nieregularne.Także ja tam jestem dobrej myśli:) dzidziuś poszedł wygodnie spać, a my jak to przewrażliwione mamuśki, denerwujemy się mocno o ten brak objawów.3mam kciuki

Cristalrose uwielbiam mój B-brzuszek:) w końcu jest tam mój syneczek hehe:D

Ostatnia edycja:
Do góry