reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza czyli co u naszego maleństwa słychać?

moja dzisiejsza wizyta w kilku słowach:
Dzidzia ma się dobrze, serduszko ślicznie bije, nóżki kopią (wczoraj Marcin poczuł pierwszy raz kopniaka;-D), no i mam "śliczna" szyjkę:)
tak więc zero przeciwwskazań do lotu do Polski.

Miałam "utoczone" mnóstwo krwi na: Hiv, syfilis, toksoplazmoze, trisomię 21 chrom, grupę krwi i cytomegalię.

Usg połókowe pod koniec miesiąca, mam nadzieję, że uda się poznać płeć.

reklama
Antylopka bardzo się cieszę z tak pozytywnych wieści do ciebie :-) Takie kopniaczki musiały być cudowne skoro nawet mąz poczuł.

U mnie po wizycie również pozytywnie. Nie obędzie się bez posiewu moczu ale oprócz tego Malutki rozwija się prawidłowo i nie jest juz taki malutki :-) Niestety wielkości nie podam ale wg różnych pomiarów maleństwo wychodzi na ponad 19 tc a w niektórych 18.
I co najważniejsze Ogryzek jest 100% chłopcem :-):-) Więc już napewno mam syneczka :tak: Zdjęcie wrzucę wieczorkiem ;-)

I ja jestem po wizycie. Wszytsko w porzadeczku, jedynie badania moczu nie bardzo i mam brać furagin, żelazo na zbyt niską hemoglobinę, folik odstawić, od 20 tyg witaminy. Płeć nieznana, kiepski sprzęt, ale brzdąkneła pod nosem że chyba dziewczynka, potem się poprawiła że nie będzie zgadywać bo ciężko coś dostrzec na tym USG.
Byłam z mężem i córką na wizytcie i ginekolog zapytała w jakim wieku jest córka. Ja mówię ze 2 lata, to zrobiła oczy jak 5 zł, mówi że wgląda i zachowuje się na 3,5 roczniaka:-p

Wiolcia gratuluję syneczka! Super że wszystkie wizyty ok!!!:-D

No ja wiem, że płci dziecka sobie nie zamówię, ale stosowałam diety na dziewczynkę, liczyłam kiedy dopuścić do siebie Ł, żeby była dziurka, więc po prostu się nastawiłam.
Ale staram się sobie wytłumaczyć, że nieważne co, byleby było zdrowe:-)
A jeżeli chodzi o ubranka, to i tak oglądam takie uniwersalne, nie żadne różowe czy niebieskie.

Dieta może mieć wpływ na płeć. W zależności co spożywamy zmienia się odczyn ph wewnątrz. Kwaśniejszy odczyn pomaga jednym plemnikom a utrudnia sprawę drugim, bardziej zasadowy odwrotnie. Tylko nie pamiętam które ph jest odpowiedzialne za pomoc Y , a które X.:tak:

Same świetne wiadomości :D Bardzo się cieszę...

Kiedy planujecie iść na usg połówkowe bo ja zapisałam się już i wypada mi na przełomie 20 i 21 tygodnia??? To chyba dobrze??
Z córką byłam w 20 i 26 tc.

reklama
Do góry