reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

daissy co do tego czy mozna poznac domowymi sposobami jak jest dziecko ulozone, to nie wiem. Ale ja stwierdzilam ze dziecko jest ulozone glowka w dol bo czulam kopniecia na gorze brzucha, a wczesniej to wszedzie. No i moja gin to dzis potwierdzila. Zreszta i tak za nisko jest ta glowka.

A cd rozmow w toku to obejrzalam tylko 2 babeczki, bo sie poplakalam i stwierdzilam ze nie bede sie denerwowala. I wylaczylam

reklama
My o dzidzię staraliśmy się jakieś 3-4 miesiące,a zaszłam w ciążę niedługo po tym jak odeszłam z pracy-widocznie odpuściły stresy i efekt był od razu ;)

To my jak u RTYSTKI - od razu za 1 razem udało się. planowaliśmy długo, bo od czasu mojej mgr czyli 3 lata, zawsze coś. Potem stwierdziliśmy że napewno chcemy na wiosnę 2011, ale śmialiśmy się że trzeba materiał sprawdzić i mamy dzidziusa na zimę :)

Violet - moja koleżanka miała synka niziutko od 7mca i szyjkę krotką, a jedyne co odczuwała to parcie na pęcherz. Urodziła tydzień po terminie. NIe martw się, lekarz wie co robi i mówi :))))

Daisy - to tak jak u mnie, Mała ułożona pośladkowo a czkawkę czuję i widzę u dołu, chyba, że robi akrobacje między wizytami

Trusiu dziekuje za pocieszenie, jakos normalnie nie moge sie ogarnac po tej wizycie. Dobrze ze USG juz za poltora tyogdnia, to bede spokojniejsza.

A teraz mnie zlapaly jakies skurczybyki, nie bolace ( moze troszeczke) i nieregularne. Wzielam nospe i czekam jak nie przejdzie to budze P i jade na IP. Ale mam nadzieje ze przejdzie :)

Violett pamiętaj że w tym okresie skurcze to normalna rzecz...gorzej jakby były regularnie lub dużo ich było...Mozesz sobie wziąć kąpiel żeby się rozluźnić, poleżec a jak nie przejdzie to wtedy po porade:)

Violet spokojnie,musisz się zrelaksować i odpoczywać jak najwięcej,wiem...łatwo się mówi :/
Ja wczoraj wieczorem miałam kilka regularnych (co 20 min) już się nawet zastanawiałam czy czasem nie czeka nas niedziela-niespodzianka :) ale ustały i wszystko dobrze już.

A jak sie nie ma zadnych skurczy ani twardnienia brzucha, to dobrze? Wiadomo, ze ich nie chce, ale tak sie cialo przygotowuje do porodu, a u mnie nic kompletnie, a skurcze braxtona-hicksa w tym okresie to przeciez normalne.

To my jak u RTYSTKI - od razu za 1 razem udało się. planowaliśmy długo, bo od czasu mojej mgr czyli 3 lata, zawsze coś. Potem stwierdziliśmy że napewno chcemy na wiosnę 2011, ale śmialiśmy się że trzeba materiał sprawdzić i mamy dzidziusa na zimę :)

Violet - moja koleżanka miała synka niziutko od 7mca i szyjkę krotką, a jedyne co odczuwała to parcie na pęcherz. Urodziła tydzień po terminie. NIe martw się, lekarz wie co robi i mówi :))))

Daisy - to tak jak u mnie, Mała ułożona pośladkowo a czkawkę czuję i widzę u dołu, chyba, że robi akrobacje między wizytami

Dzisiaj to ewidentnie czułam czkawkę na dole! chyba a piętach mój dzieć czkawki nie ma :D mam ogromną nadzieję, że się odwrócił. Ty jesteś w 32tc więc masz o wiele większe szanse że się odwróci a ja byłam na USG w 35tc :/ ale mimo wszystko wierzę w niego że zrobi mamusi i tatusiowi niespodziankę i koziołka fiknie!

reklama
Elzu czy dobrze to nie wiem ale może masz te skurcze tylko deliaktne bo one powinny być niebolesne i ja czasem je mam to nawet nie wiem kiedy a gdy znów wydaje mi się że zaraz będą to ich nie mam :)

A co do ułożenia to na ostatniej wizycie się okazało że dzieciaczki sa ułozone główkowo w dół i co mnie zdziwiło mają ładne wagi.

Do góry