reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

daissy co do tego czy mozna poznac domowymi sposobami jak jest dziecko ulozone, to nie wiem. Ale ja stwierdzilam ze dziecko jest ulozone glowka w dol bo czulam kopniecia na gorze brzucha, a wczesniej to wszedzie. No i moja gin to dzis potwierdzila. Zreszta i tak za nisko jest ta glowka.

A cd rozmow w toku to obejrzalam tylko 2 babeczki, bo sie poplakalam i stwierdzilam ze nie bede sie denerwowala. I wylaczylam

reklama
My o dzidzię staraliśmy się jakieś 3-4 miesiące,a zaszłam w ciążę niedługo po tym jak odeszłam z pracy-widocznie odpuściły stresy i efekt był od razu ;)

To my jak u RTYSTKI - od razu za 1 razem udało się. planowaliśmy długo, bo od czasu mojej mgr czyli 3 lata, zawsze coś. Potem stwierdziliśmy że napewno chcemy na wiosnę 2011, ale śmialiśmy się że trzeba materiał sprawdzić i mamy dzidziusa na zimę :)

Violet - moja koleżanka miała synka niziutko od 7mca i szyjkę krotką, a jedyne co odczuwała to parcie na pęcherz. Urodziła tydzień po terminie. NIe martw się, lekarz wie co robi i mówi :))))

Daisy - to tak jak u mnie, Mała ułożona pośladkowo a czkawkę czuję i widzę u dołu, chyba, że robi akrobacje między wizytami

Trusiu dziekuje za pocieszenie, jakos normalnie nie moge sie ogarnac po tej wizycie. Dobrze ze USG juz za poltora tyogdnia, to bede spokojniejsza.

A teraz mnie zlapaly jakies skurczybyki, nie bolace ( moze troszeczke) i nieregularne. Wzielam nospe i czekam jak nie przejdzie to budze P i jade na IP. Ale mam nadzieje ze przejdzie :)

Violett pamiętaj że w tym okresie skurcze to normalna rzecz...gorzej jakby były regularnie lub dużo ich było...Mozesz sobie wziąć kąpiel żeby się rozluźnić, poleżec a jak nie przejdzie to wtedy po porade:)

Violet spokojnie,musisz się zrelaksować i odpoczywać jak najwięcej,wiem...łatwo się mówi :/
Ja wczoraj wieczorem miałam kilka regularnych (co 20 min) już się nawet zastanawiałam czy czasem nie czeka nas niedziela-niespodzianka :) ale ustały i wszystko dobrze już.

A jak sie nie ma zadnych skurczy ani twardnienia brzucha, to dobrze? Wiadomo, ze ich nie chce, ale tak sie cialo przygotowuje do porodu, a u mnie nic kompletnie, a skurcze braxtona-hicksa w tym okresie to przeciez normalne.

To my jak u RTYSTKI - od razu za 1 razem udało się. planowaliśmy długo, bo od czasu mojej mgr czyli 3 lata, zawsze coś. Potem stwierdziliśmy że napewno chcemy na wiosnę 2011, ale śmialiśmy się że trzeba materiał sprawdzić i mamy dzidziusa na zimę :)

Violet - moja koleżanka miała synka niziutko od 7mca i szyjkę krotką, a jedyne co odczuwała to parcie na pęcherz. Urodziła tydzień po terminie. NIe martw się, lekarz wie co robi i mówi :))))

Daisy - to tak jak u mnie, Mała ułożona pośladkowo a czkawkę czuję i widzę u dołu, chyba, że robi akrobacje między wizytami

Dzisiaj to ewidentnie czułam czkawkę na dole! chyba a piętach mój dzieć czkawki nie ma :D mam ogromną nadzieję, że się odwrócił. Ty jesteś w 32tc więc masz o wiele większe szanse że się odwróci a ja byłam na USG w 35tc :/ ale mimo wszystko wierzę w niego że zrobi mamusi i tatusiowi niespodziankę i koziołka fiknie!

reklama
Elzu czy dobrze to nie wiem ale może masz te skurcze tylko deliaktne bo one powinny być niebolesne i ja czasem je mam to nawet nie wiem kiedy a gdy znów wydaje mi się że zaraz będą to ich nie mam :)

A co do ułożenia to na ostatniej wizycie się okazało że dzieciaczki sa ułozone główkowo w dół i co mnie zdziwiło mają ładne wagi.

Do góry