reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

heja dziewczyny, kolejna wizyte mam we wtorek i wtedy bede w 39tyg+3dni jak myslicie czy juz mnie polozna bedzie umawiac na masaz szyjki? czy jeszcze umowi mi spotkanie na nastepny tydzien (wtedy bedzie 40+2/3 dni)?

i w ogole czy taki masaz szyjki robia jak jets rozwarcie?

dodam jeszcze ze tutaj w uk najpier umawiaja na masaz dopiero potem od spzitala na wywolanie

reklama
Witam wieczorową porą :-)
Miałam dziś wizytę i jestem zadowolona :) krew, mocz, ciśnienie - wszystko jest w porządku. Z szyjką też ok i bardzo dobrze bo mały nich jeszcze siedzi w brzuszku 2 tygodnie :-D
Miałam też robiony wymaz na paciorkowca i jutro z samego rana muszę podskoczyć do laboratorium żeby to zbadali.
Gin zrobił mi także USG. Krzyś ma się dobrze, jest ułożony główką w dół i lekarz powiedział, że już się raczej nie przekręci. Waży 2250 g i jak to określił gin będzie raczej z tych mniejszych dzieciaczków coś ok. 3 kg przy porodzie. Ja się cieszę bo jestem drobna i mogłabym mieć problemy z większym dzieciaczkiem :happy:
Na dzień dzisiejszy nie ma żadnych przeciwwskazań do porodu SN co też mnie cieszy :tak:
Jeżeli dotrwamy w dwupaku to kolejna wizyta 18-ego listopada.
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :-)

agatakat, ja mam termin na 3 listopada, ostatnio bylam u poloznej w piatek (22.10) i kazala mi przyjsc 5tego jakby sie nic nie dzialo i wtedy mnie umowi na masaz (nie powiedziala na kiedy dokladnie ale okolo 10 dni po terminie czyli na okolo 13stego), a jak to nic nie da.. to jeszcze 4 dni (zeby byly dwa tygodnie) i wywoluja.

Jesli dzis jestem.. 39+1, to w piatek przyszly bede 40+2.. czyli mozliwe ze juz cie umowi (o ile wszedzie tak samo jest) ale zycze ci (i sobie) zeby nie musialy nas umawiac :)

Ostatnia edycja:
elzu ja swoja widzialam w tym tyg (38tydz) i umowila mnie na przyszly tydzien (39tydz) czyli znaczy ze mnie umawia co tydzien a Ciebie co 2.. ale widocznie moze przez to ze bylam w szpitalu :happy:
spytam sie we wtorek co z tym masazem.. no wlasnie mam podzielone zdanie co do tego masazu :happy: jednoczesnie wiem ze skoro by to mialo pospieszyc Mala to czemu nie, ale wiadomo ze to jest krepujace :rofl2: zawsze mozemy sie nie zgodzic..

agatakat, ja sie bardziej obawiam, ze to boli :/

Elzu jak nie ma akcji to nie boli, jest to po prostu nieprzyjemne uczucie....natomiast czasami przy porodzie położne masują szyjkę żeby przyśpieszyć akcję i zwiększyć rozwarcie, więc wiadomo że przy skurczach to boli, więc głowa do góry :)

ee ja nie mialam ale raczej bym powiedziala ze to bedzie dyskomfort a nie bol :) pewnie tez zalezy kto robi i kiedy i czy jestes nastawiona psychicznie

pozatym kazdy jest inny tak smao jak ze skurczami :p

reklama
Do góry