reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Hello!
My po wizycie.
Leoś waży według USG 3200 gram, i jeśli nie urodzę do wtorku to we wtorek stawiam się w szpitalu i będą wywoływać poród, bo wyniki mam według mojej lekarki coraz gorsze i nie ma sensu ryzykować, wszystkie "wymiary" wyszły na 38/39 tydzień więc podjęła decyzję że lepiej jak wywołają poród. W ogóle była bardzo oburzona że ordynator wypuścił mnie z takimi wynikami.
Jeśli nie urodzę do wtorku, bo rozwarcie "takie że dwa palce wchodzą", i na fotelu najpierw odszedł mi czop, a potem jak moja lekarka mnie badała to złapał mnie taki skurcz, że nie mogła ręki wyjąć......
Jestem optymistką i nie mam siły się dziś pakować, może przez noc się nic nie zacznie i spakuję się jutro rano.

reklama
o rany Amerie niezła historia z tą ręką. :-)
życzę Ci obyś jak najszybciej urodziła, choć z drugiej strony kiepski weekend się zbliża.
i nie chodzi mi o datę a raczej o obsadę w szpitalu.

Ja w ostatnim miesiącu robiłam tylko WR, antyHBs i posiew. Plus mocz i morfologia. I to sa wszystkie świeże badania wymagane w szpitalu.

hm ja mialam z tego robiony tylko posiew w szpitalu z tego co mi wiadomo.. reszte mialam wczesniej. No a mocz i morfologia do konca na bierzaco. Ale moja gin pracuje w szpitalu w ktorym bede rodzic i prawdopodobnie ona zrobi mi cesarke, wiec chyba wie co robi i juz zadne inne badania mi niepotrzebne.. :confused:

Moja hania malutka w sumiew porównaniu z maluszkiem Amerie. Prawie 2400 wazy.. Mam nadzieje, ze przez ten ostatni miesiąc nie dobije do 4,5 bo mi brzuch pęknie. I tak już pęka :baffled:

U mnie do szpitala konieczne: grupa krwi, HIV, WR, morfologia, mocz, HBS, posiew z pochwy z ostatniego miesiąca i USG sprzed 2,3 tygodni. Jednym słowem są wygodni i wolą mieć wszystko na gotowe :)

Prawda ... w szpitalach nie mają prawa wymagać badań, które są odpłatne i takich których nie ma jako obowiązkowych w zaleceniach PTG więc nawet jak się nie ma USG robionego po 30 tyg ciąży to nie mają prawa odmówić przyjęcia bo wiadomo, że na NFZ tego się nie robi standardowo ...

Witam ja juz po wizyte w czwartek podwieczorkiem, zbadal mnie i bez zmian dalej mam rozwarcie i mowil ze glowka juz coraz nisko, pozniej zrobil mi usg dziecko wazy 2527 lekarz mowil ze dziecko male, skoro jestem 37 tyg a waga wyglda na 35 tyg, ale mowil ze wszystko jest porzadku i prawidlowo rozwoju, we wtorek mam odbior ze szpitala wyniki GBS i wstawic u niego po odbieraniu wyniki i bedzie mi robil Ktg zobaczymy dalej i dowiem jeszcze we wtorek :) jak ja mu mowilam ze moja mama mnie rodzila wazylam az 1900g i mialam 49 cm a lekarz byl zaskoczony a to bylo w czasie terminie. niestety taka bylam leciutka jak piorko i malenka :)

reklama
Prawda ... w szpitalach nie mają prawa wymagać badań, które są odpłatne i takich których nie ma jako obowiązkowych w zaleceniach PTG więc nawet jak się nie ma USG robionego po 30 tyg ciąży to nie mają prawa odmówić przyjęcia bo wiadomo, że na NFZ tego się nie robi standardowo ...

W przypadku HIV to nawet nie chodzi o odpłatność, a o to, że raczej nie ma obowiązku informowania o nosicielstwie.

Do góry