Izeczka_73
Zaangażowana w BB
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy. Jestem już po wizytach - dwóch, bo oprócz gina byłam też u internisty. Cholesterol mam ponad normę i to dużo, ale wiadomo, że to jest kwestia diety i po ciąży powinien poziom się wyrównać. Krzepliwość jest zwiększona i tu internista polecił mi brać codziennie 1 Acard. Jest to środek bez recepty i daje taki efekt jak połowa aspiryny, rozrzedza krew. Wprawdzie w ulotce jest napisane, że jest przeciwskazanie do brania w III trymestrze, ale jednak postanowiłam brać wg zeleceń lekarza. Jest to chyba lepsze niż groźba zakrzepicy... Trzeba tylko odstawić na tydzień przed planowanym porodem... O ile przyjdzie on planowo . Na razie na pewno będę brać, teoretycznie mam jeszcze miesiąc, skurczy nie mam , więc chyba jeszcze ze dwa tygodnie ponoszę (chciałabym..)
Czy któraś z Was bierze Acard? Z tego co czytałam przed chwilą w necie, są dziewczyny które oprócz Acardu dostają także zastrzyki w brzuch z Clexane. Tylko zawsze dotyczy to raczej I i II trymestru...
Czy któraś z Was bierze Acard? Z tego co czytałam przed chwilą w necie, są dziewczyny które oprócz Acardu dostają także zastrzyki w brzuch z Clexane. Tylko zawsze dotyczy to raczej I i II trymestru...