Ja jak jestem w szpitalu po wyniki to zawsze mam robione (czyli wychodzi mniej więcej raz w tygodniu - od jakiś trzech tygodni). Z tym że, ostatnie dwa razy miałam robione na sprzęcie, który mierzy tylko czynności kardiologiczne Maluszka - nie liczy skurczów. Na tych pomiarach wszystko wychodzi super, a ja słuchając bicia serca Leosia normalnie zasypiam :-)
reklama
Trusia77
Fanka BB :)
Kurcze miałam wizyte 6.10 a teraz 3.11, nie miałam robionego ktg ani zlecenia posiewu, głupio bo zapomniałam zapytać kiedy i dlaczego, czy to normalne. Wam ciągle oś robią i większość miała te ktg
Trusia ja też nie miałam ktg...tylko wtedy jak się zgłosiłam na IP.
Jezeli się nie pokojisz to możesz pojechać na IP i tam muszą Ci zrobić ktg...tylko zadzwoń wczesniej bo niektóre szpitale mają określone godziny i np. spore kolejki do sprzętu
co do posiewu to niektórzy lekarze nie zlecają tego badania, bo nie jest obowiązkowe, dlatego też mozesz sama zrobić to badanko.
Jezeli się nie pokojisz to możesz pojechać na IP i tam muszą Ci zrobić ktg...tylko zadzwoń wczesniej bo niektóre szpitale mają określone godziny i np. spore kolejki do sprzętu
co do posiewu to niektórzy lekarze nie zlecają tego badania, bo nie jest obowiązkowe, dlatego też mozesz sama zrobić to badanko.
Joanka85
Maciejkowa Mama
Ja nie miałam robionego KTG ani razu od poczetku ciąży. Za każdym razem u gina na comiesięcznej wizycie na USG ginek sprawdza serduszko ale bez dźwięku.
madziaczek83
Od 32 tygodnia mam co tydzień w związku z moją cukrzycą.
E
Eirema
Gość
Dziewczyny ale o KTG to bardziej chodzi o ewentualne skurcze. Mi w szpitalu na KTG zanikało tętno małego, bo mi się pasek obsunął, to powiedzieli że to nic, bo ten pasek obsunięty i tak skurcze ewentualne wykryje.
Jola1205
Trusia nie martw się ja ktg też nie miałam i posiewu tez nie. Teraz mam wizytę w środę, więc zapytam o to wszystko.
Ja widzę, że te nasze ciąże to jak bliźniacze są
Ja widzę, że te nasze ciąże to jak bliźniacze są
Trusia, ja też nie miałam ani razu robionego KTG, a jestem już w 39 tc. To nie jest badanie obowiązkowe, ani diagnostyczne, jeśli ciąża przebiega prawidłowo i w wynikach badań ani w wynikach USG nie wykazano żadnych nieprawidłowości. Przyjmuje się, że KTG w kierunku oceny czynności skurczowej macicy oraz stanu zdrowia dziecka należy zacząć wykonywać dopiero kiedy minął prawidłowo wyznaczony termin porodu wg OM.
reklama
Jola1205
anbar jakże profesjonalnie zabrzmiało