reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
Dziewczyny macie już robione KTG? od którego tyg trzeba się wybrac do szpitala żeby mi to zrobili, mój gin nic mi jeszcze o tym nie mówił...

Ja nie mam KTG i raczej już nie będę miała, moja ginka jest zdania, że skoro jest wszystko ok to nie ma potrzeby chodzić na KTG. A następną wizytę mam umówioną w dzień porodu, więc może po tym terminie każe mi chodzić na KTG, nie mam pojęcia.

Podgrzybek do 38 tc ja mam mieć co 2 tygodnie, a po 38 tc już co tydzień.
Ale ze względu na tą nieszczęsną cholestazę ja powinnam mieć robione co najmniej raz dziennie, dlatego ginka chce mnie położyć w szpitalu.
Jak mnie nie położą to będę musiała to niej do gabinetu jeździć co 2 dni aż do porodu...

Ja np mam robione ktg w związku z podwójną ciążą, twardnieniem brzucha itp a do szpitala muszę jeżdzić bo tam maja właśnie ktg dla bliźniaków.
Podgrzybek moze nie masz robione ktg bo wszystko u Ciebie ok, nie zgłaszasz skurczy czy temu podobne.
Amerie to często masz mieć to ktg, ja póki co aż tak często nie, jedynie na ruchy dzieci mam zwracać uwagę.

podgrzybek- powiem Ci, że u nas jest tak że dziewczyny z cukrzycą ciążową od 28tc chodzą na KTG raz w tygodniu a od 34tc 2 razy w tygodniu.

Rainamnka ale ja mam i cholestazę i cukrzycę, więc jest obawa, bo trochę dużo tego wszystkiego, dodatkowo ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc rzadko czuję ruchy Leosia, i mnie to strasznie stresuje.

reklama
Podgrzybek a nie chodzisz do poradni patologii ciąży w związku z tą cukrzycą? Ja chodzę i tam robią KTG od 32 tyg. Lekarz kazal mi i tak raz w tygodniu robić od 36 tyg własnie przez cukrzyce - tylko ze ja mam tez insuline.

Do góry