reklama
E
Eirema
Gość
Rainmanka nie miałam jakiś bardzo dużych objawów, ot tak miałam jakieś przeczucie, czasami swędziały mnie dłonie, ale jakoś nie bardzo. Wieczorem jak oglądałam Tv to czasami złapałam się na tym, że się drapie po dłoni, nic więcej.
Tu dziewczyny pisały że swędzenie było nie do zniesienia, u mnie delikatne.
Dzisiaj pojawiły się krwawe chrostki na brzuszku, i tyle...
Tu dziewczyny pisały że swędzenie było nie do zniesienia, u mnie delikatne.
Dzisiaj pojawiły się krwawe chrostki na brzuszku, i tyle...
a ja gadam z synkiem, że już w przyszłym tygodniu może wychodzić, bo mamusi ciężko
ja tak sobie myślę, że od 1.11 zacznę go namawiać hehe
Chociaż nie wiem czy dotrwamy jeszcze te 2 tyg, we wtorek mam wizytę i możliwe że ginka sciągnie mi pessara a wtedy to już wszytsko możliwe
nikusiaa85
Fanka BB :)
Amerie trzymam kciuki zeby sie udalo
a to co swedzenie to juz za nie dlugo bedziecie rodzic maks do 2 tyg albo sie rosciaga skory ze to moze byc pojawic rostepy.
a to co swedzenie to juz za nie dlugo bedziecie rodzic maks do 2 tyg albo sie rosciaga skory ze to moze byc pojawic rostepy.
Kurcze Amerie, znowu coś:-(. W szpitalu napewno się Tobą dobrze zajmą. 3mam za Ciebie kciuki żebyś się bidulko nie załamywała. Jestem pewna , ze wszystko dobrze się skończy. Główka do góry. Ślę uściski wirtualne.
A Twoja lekarka poprostu Ci zleciła ten czynnik do zbadania czy on w zwykłej morfologii wychodzi?
A Twoja lekarka poprostu Ci zleciła ten czynnik do zbadania czy on w zwykłej morfologii wychodzi?
podgrzybek
Mama Bartocha
Amerie - trzymam kciuki żeby było ok. W szpitalu będziesz pod dobrą opieką i pewnie jeszcze przed porodem Cie wypuszczą. Wybierasz się już do Rydygiera?
Mnie też swędziały ręce i stopy, ale jak przestałam czytać o tej cholestazie to przestały. Więc wzięłam to swędzenie jako właśnie swędzenie przez to że mi stopy i ręce puchły wieczorami.. A kto wie czy jakaś cholera we mnie nie siedzi :/
Jakie to badanie trzeba zrobić?
Mnie też swędziały ręce i stopy, ale jak przestałam czytać o tej cholestazie to przestały. Więc wzięłam to swędzenie jako właśnie swędzenie przez to że mi stopy i ręce puchły wieczorami.. A kto wie czy jakaś cholera we mnie nie siedzi :/
Jakie to badanie trzeba zrobić?
Jola1205
Fanka BB :)
Amerie... jesteśmy z Tobą
reklama
E
Eirema
Gość
zalgol po wyjściu ze szpitala poszłam do mojej ginki zgłosić jej że z powodu cukrzycy leżałam w szpitalu, żeby sobie to do akt wpisała, i zaczęłyśmy rozmawiać tak ogólnie. I ja jej powiedziałam że swędzą mnie dłonie, i mam jakieś dziwne uczucie że mam tą cholestazę (bo pamiętam że miała ją lenna i agrafka, pisałam nawet na priv do agrafki jakie ona badania w tym kierunku robiła).
I moja lekarka poleciła mi zrobić badanie które nazywa się fosfataza alkaiczna (AP, ALP). I jak już pisałam normy są 42-98 a ja miałam wynik 453,32.
Lekarka jak do niej zadzwoniłam, to powiedziała że mam strasznego pecha, bo zarówno cukrzycę jak i cholestazę leczy się dietą. Czyli będę mieć dietę cukrzycową i wątrobową, i dodatkowo cholestazę będą leczyć farmakologicznie.
I powiem wam tyle, że już nie mam siły, modlę się żeby z Leosiem było wszystko ok. ale pewnie będę musiała mieć CC
I moja lekarka poleciła mi zrobić badanie które nazywa się fosfataza alkaiczna (AP, ALP). I jak już pisałam normy są 42-98 a ja miałam wynik 453,32.
Lekarka jak do niej zadzwoniłam, to powiedziała że mam strasznego pecha, bo zarówno cukrzycę jak i cholestazę leczy się dietą. Czyli będę mieć dietę cukrzycową i wątrobową, i dodatkowo cholestazę będą leczyć farmakologicznie.
I powiem wam tyle, że już nie mam siły, modlę się żeby z Leosiem było wszystko ok. ale pewnie będę musiała mieć CC