reklama
E
Eirema
Gość
dziewczyny w jaki sposób lekarz stwierdza skróconą szyjkę? poprzez badanie ginekologiczne czy usg?
Przez oba sposoby można zbadać szyjkę, ale dokładniej przez USG.
Mi poprzez badanie ginekologiczne sprawdza czy wszystko zamknięte, i czy nie ma rozwarcia, reszta na USG.
lenna1982
Fanka BB :)
Edytka na pewno Ci nie sprawdzał bo to się sprawdza tylko "dowcipną" głowicą więc myślę że wiedziałabyś.
Podejrzewam że sprawdza Ci podczas zwykłego badania i gdyby coś było nie tak to by powiedział ewentualnie sprawdził usg.
A takie gdybanie że można urodzić pod koniec października to czytanie z gwiazd
Równie dobrze wody mogą odejść wcześniej albo możn nawet przenosić więc nie ma się co stresować
Podejrzewam że sprawdza Ci podczas zwykłego badania i gdyby coś było nie tak to by powiedział ewentualnie sprawdził usg.
A takie gdybanie że można urodzić pod koniec października to czytanie z gwiazd
Równie dobrze wody mogą odejść wcześniej albo możn nawet przenosić więc nie ma się co stresować
Szyjkę doświadczony lekarz jest w stanie ocenić całkiem nieźle podczas zwykłego badania, a dokładnie to przez USG chociaż wcale nie musi być "od dołu. Przez brzuch też można ocenić ale nie wtedy kiedy dziecko ma już nisko główkę (tak akurat było u mnie więc szyjkę miałam oceniana "dowcipnie" i to też głównie dlatego, że trzeba było sprawdzić jak blisko ujścia jest łozysko a maluszek za bardzo w tym przeszkadzał ...).
podgrzybek
Mama Bartocha
Jak tak czytam o waszych usg to już się mojego w sobotę nie mogę doczekać. Ciekawe ile mój synek waży i mierzy już
Chodzę do lekarza na NFZ i usg robił mi tylko w 7 tyg. A potem byliśmy 2 razy prywatnie na prenatalnych. Tak więc tylko 3 razy widziałam malucha.
Chodzę do lekarza na NFZ i usg robił mi tylko w 7 tyg. A potem byliśmy 2 razy prywatnie na prenatalnych. Tak więc tylko 3 razy widziałam malucha.
Podgrzybek ja widzialam tylko 2 razy.
Dziewczynki proszę napiszcie mi wiadomości na privie o imionach waszych dzieciaczkow ( jeżeli macie wybrane) to edytuje troche ta liste, bo sie zrobily niezle zaleglosci. A tak to ciezko wylapac.
Dziewczynki proszę napiszcie mi wiadomości na privie o imionach waszych dzieciaczkow ( jeżeli macie wybrane) to edytuje troche ta liste, bo sie zrobily niezle zaleglosci. A tak to ciezko wylapac.
reklama
monik75
Mama Mai i Oskarka
Dziękuje Wam za miłe słowa pocieszenia
Ja szyjkę reż miałam badana przez usg. Teraz już do końca ciąży nie będę badana ginekologicznie, bo przy łożysku przodującym nie wolno badać w ten sposób.
U mnie junior też ułożony glowkowo i waży 1300g )
Dziewczynki które mają problem z szyjka, proszę uważajcie na siebie bardzo żeby dzidziusie nie urodziły się za szybko.
Ja szyjkę reż miałam badana przez usg. Teraz już do końca ciąży nie będę badana ginekologicznie, bo przy łożysku przodującym nie wolno badać w ten sposób.
U mnie junior też ułożony glowkowo i waży 1300g )
Dziewczynki które mają problem z szyjka, proszę uważajcie na siebie bardzo żeby dzidziusie nie urodziły się za szybko.