reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

anbar:

apropos słyszenia niemiłego dźwięku podczas 3d - Neither the mother nor the fetus can hear or feel ultrasounds produced by the ultrasound machine. It is known that ultrasound is a form of energy, like all sound waves, and may produce a slight amount of heat when focused in one spot over hours to days. Therapeutic ultrasounds have different ultrasound settings with higher intensities and are meant to create this slight warmth or vibration. - jedyne co dziecko czuje to ucisk głowicy, dokładnie taki sam jak w usg 2d. Usg 2d od 3d różni się tym, że w 2d fale wysyłane są prostopadle, li i jedynie, a w 3d pod różnymi kątami - dlatego każde 3d może zrobic 2d, a nie każdy aparat od 2d może zrobić 3d.

To, co widzisz na 3/4d to obraz powierzchni dziecka, uzyskany przez odbicie fal ultradźwiękowych. Tak samo robione są obrazy dna morskiego. To co dostajesz na kartce to plama tuszu o różnym natężeniu barwnika. Komputer w Twoim mózgu w oparciu o widziane wcześniej niemowlęta interpretuje to jako obraz dziecka.

Odnośnie rozpoznania płci - większość, owszem. Ale np wadę serca płodu, nieprawidłową budowę jakiegoś organu itd (nie wiem, nie wczytuję się w takie tematy jeśli nie muszę) - już nie każdy wyłapie, a to jest o wiele ważniejsze od płci. Napisałam o płci bo nie chciałam poruszać tematów, których boi się każda przyszła matka.

reklama
Jestem po Usg i niestety wieści nie są dobre :( Łożysko nadal jest przodujące i to centralnie, bez szans na przesunięcie się. Za miesiąc (jak dotrwamy) mam zgłosić się do szpitala. Moja córeczka właśnie przez łożysko przodujace urodziła się miesiąc przed czasem. Zobaczymy jak będzie tym razem. Z nereczka dzidziusia też jest bez zmian i będzie do obserwacji i leczenia już po porodzie.
Padł mi net w domu, ale postaram się od czasu do czasu pisać przez telefon.

monik75, bardzo mi przykro, ze nie wesole wiesci od lekarza. Trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze sie zakonczylo. Trzymaj sie cieplutko!

Monik trzymaj się dzielnie i byle dotrwać do tego czasu który Ci wyznaczyli. A z nereczką przynajmniej tyle dobrze że nie jest gorzej.

Ja dziś po wizycie. Myślałam że przy dwójce będę je miałą co 2 tyg a następna wyznaczona za 3 tyg ale lekarz powiedział że będzie już można podjąc decyzję co do porodu.
Póki co wszystko wskazuje na to że mogłabym rodzic SN bo dzieci są ułożone główkowo ale bezpieczniejsza byłaby dla nich cesarka.
Dzieci ważą po ok 1800 g kazde córeczka jest minimalnie większa. Mam dalej przyjmować leki, leżeć i hodować, hodować, hodować :)

Lenna9182 wspaniałe wiadomości, gratuuję!!!
I jakie duże te twoje dzieciaczki :)
Trzymam kciuki za dalszy rozwój i hoduj dalej złotą parkę :)

w czwartek mialam wizyte, dzidzia dobrze rozwija ma nie cale 1400 g i 27 cm, niestety mam skrocona szyjke i musze duzo lezec i biore luteine, lekarz powiedzial ze moge rodzic juz od 28 pazdziernika to tuz juz nie dlugo łooo, nadal mam bakterie i jutro znow zrobic badanie mocz i zobaczymy co dalej bedzie, głowka juz w dół. a tak u mnie wszystko ok aa i wyniki z krwi dobre sa.

reklama
nikusia to my w podobnej sytuacji jesteśmy...i z wiekiem ciąży i szyjkowo:p więc mówisz że październik Ci lekarz zapowiada...hmmm...zaczynam się stresować hehe:)

lenna..super, że wszytsko ok:)

Do góry