reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Amerie u mnie też mała ma za mały brzuszek względem pomiaru główki i kości udowej, ale lekarz nie robi z tego wielkiego problemu.
Ogólnie dziecko rozwija się w swoim tempie. Ja bardzo ufam swojemu lekarzowi, to profesor na światowym poziomie, uratował bardzo dużo ciąż. Powiedz mi czy jesteś może drobniutka? Jeśli tak to lekarz skwitował, że wróbel wrony nie urodzi. O.
Musisz czekać do USG po 30 tyg. ciąży jest najbardziej miarodajne co do wykrywania właśnie takich wad u maluchów.
Nie martw się. Wszystko będzie ok. Nie stresuj się...
Ja trzymam mocno kciuki.

reklama
Anarien ;) absolutnie drobniutka nie jestem, wręcz przeciwnie, zaczynałam ciążę z wagą 80 kg przy wzroście 175 cm. Za to mój mąż jest baaaardzo szczupły, mierzy 186cm a waży 69 ;) więc teoretycznie to nie z powodu mojej wątłej budowy.
Dziękuje bardzo za pocieszenie, ale im więcej o tym myślę, tym bardziej dochodzę do wniosku że moja gin miała wczoraj zły dzień i może dlatego mnie tak nastraszyła.

Amerie jestem pewna, ze z maluszkiem wszystko jest w porzadku. Przeciez tak naprawde bruszek ma raptem kilka dni mniejszy niz termin wg OM, glowka jest troszke wieksza, ale pamietam, ze jak bylam z synkiem w ciazy to tez mial zawsze wieksza glowke od reszty cialka, raz nawet rozbieznosc miedzy glowka a chyba nozka siegala prawie 3tyg:szok: Ja oczywiscie cala w nerwach, ze za duza glowka, ze cos moze byc nie tak, ale lekarz nie mial zastrzezen i stwierdzil, ze nie ma powodu do niepokoju. Synek urodzil sie oczywiscie zdrowy z normalna glowka. Takze glowa do gory, bedzie dobrze:tak:

Kurcze..ja tez jadam raczej 2 wieksze posilki w ciagu dnia...
Amerie myślę, ze wszytsko się jeszcze wyrówna. Nasze dzidzie rosną już teraz w róznym tempie i za kilka tygodniu pewnie bedzie ok.

Amerie ja dziś miałam robione szybkie usg i u mnie też wyszły różnice wzrostu o ok 2 tygodnie, ale gin stwierdziła, że jest w porządku.
Mała ma obecnie 1430g :-) Termin na 5 dni do przodu 10.11, ale podobno nie ma co przywiązywać do tego wagi.
Mama ma za mały/niski brzuch, ale podobno nie ma co się czepiać skoro dziecko się rozwija prawidłowo.
Jedyny problem jak się tym razem pojawił to prawie niewidoczny żołądek. Gin powiedziała, że to może być błąd pomiarowy, ale należy to kontrolować:-(
No i dalej dietka niecukrowa.

U lekarza ok, wszystko bez zmian, tak jak wychodziłam ze szpitala szyjka 3,5cm, rozwarcie 0,3cm. Zalecenia - dalej jak dotychczas leżeć i zero stresu (tylko jak). w dalszym ciągu luteina 2x na noc w dziurkę i magnez max 3xdziennie. Nastepna wizyta 27.08

Super Trusia że u lekarza wszystko ok. i bardzo fajnie że masz okazję tak często być u lekarza i wiedzieć co u dzidziusia się dzieje, szkoda że w takich okolicznościach...
Trzymaj się mocno.

reklama
Odebrałam dziś wyniki glukozy-tak się stresowałam,że może będzie coś nie tak,ale wszystko w normie :D:D:D
Dziś wizyta o 20 u ginekologa,mam nadzieję że tam też okaże się wszystko wporządku z maluszkiem ...
Może wkońcu da mi coś na tą rwe kulszową,która trzyma mnie już 5 ty dzień i żadnej poprawy :( jedyna ulga jak leżę,ale ja bym już chciała normalnie funkcjonować... :(

Do góry