reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Amerie, będzie dobrze tylko trzeba troszkę czasu by wszystko się wyrównało :)
My dziś byliśmy na pobieraniu krwi z obciążeniem glukozą.
Powiem Wam ( raczej napisze ;) ) że kurdę to nie jest takie złe ;) wypiłam i nawet mi smakowało cholernie słodkie......
Jutro wyniki idą bezpośrednio do poradni sądzę, że zadzwonię i dopytam a potem mi pomożecie jak to mam analizować :)
Słodziutkie buziole ślemy

reklama
Amerie jedna dziewczyna z mojej rodzimy dodatkowo z cukrzycą usłyszała że jej maluch ma za duży brzuch i wywoływali poród 3 tyg przed terminem. Na podstawie usg prognozowali że maluch ogromny z za wielkim brzuchem i na pewno jakaś wada.
Urodził się 3800, brzuszek w normie, zdrowy jak rydz więc głowa do góry będzie dobrze.

AMERIE napewno będzie dobrze, trzymj się zaleceń lekarza, jak mówi - odpoczynek i jedzonko to ma rację. Napewno ma rację, na natępnej wizycie już będzie ok. Ciocia Trusia trzyma kciuki ;)

JOLA ja mam glukozę przed wizytą 27, a jutro kontrol, już drugą poszpitalną, mam dreszzyk niepokoju nie powiem że nie. Ale ciągle mowię sobie będzie dobrze

Amerie będzie dobrze-trzymam mocno kciuki.
Dziewczyny a ja się zbieram zaraz do diabetologa,mam taki stres jak nigdy.Martwie się czy wogóle będzie chciał mnie prowadzić i czy nie opieprzy,że się nie zgodziłam na szpitał i tą insulinę.No ale kurde od czterech dni odkąd jestem na diecie wyniki mam idealne.....Głupi człowiek.Proszę trzymajcie kciuki.

Madziaczek - kciuki trzymam ... wszystkie słodkie uważają, że dobrze zrobiłaś :-)
mnie nikt w szpitalu nie kładł i insuliny nie zalecał a dieta idzie mi 100 razy gorzej (wczoraj 3/4 pomiary przekroczone ...)

Amerie, a co lekarz na to? Jeśli nie skomentował i nie powiedział, że wyniki są złe, to znaczy, że nie są i nie masz się po co negatywnie nakręcać. Dzieci od 20 tygodnia rozwijają się każde w swoim tempie i różnice w pomiarach kolejnych narządów nie są niczym szczególnym.

anbar najpierw zobaczyła wyniki z krwi i tam wyszła już duża anemia, i potem badała mnie na fotelu, szyjka zamknięta, wszystko ładnie. Tylko jak byliśmy na wizycie to była ogromna burza, i lekarka miała wyłączony sprzęt, ale stwierdziła że na chwilkę włączy to tylko posłucha serduszka. Włączyła USG, zbadała serduszko, wszystko ok. i pomierzyła jeszcze małego i wtedy walnęła tekstem że ma za mały brzuszek w stosunku do główki. Bo główka jest na 28tydzień 2 dzień, inne parametry na 26 tydzień 6 dzień, a brzuszek na 25 tydzień 3 dzień. I w sumie rozbieżność mam zaznaczoną -/+ 15 dni, u nas jest 10, ale jak zaczęłam ją wypytywać co to znaczy to zaczęła coś o hipotrofii, no to ja już blada cała, ale zważyła Leośka i tu ok. bo waga w granicach normy.
Tylko zasugerowała że to może być moja wina bo jem 2 duże posiłki, a powinnam jeść 5 małych, i zaleciła zmianę właśnie posiłków.
Mamy zaczekać 4 tygodnie, i potem albo będzie ok. albo mnie kładą na patologie ciąży i robią badania skąd to się bierze.
I termin porodu wyszedł wczoraj z USG 15.11.2010

reklama
Madziaczek trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze tym bardziej że po diecie masz świetne wyniki :)

Amerie przed chwilą zobaczyłam na wyniki mojego USG i tez mam pewne rozbiezności ale mi lekarka mówiła że wszystko ok.
Więc wszystko jest do nadrobienia i u Ciebie i żadna patologia ciąży nie będzie potrzeba a najgorzej się teraz stresować.
Jedz częsciej a mniej, do tego produkty bogate w żelazo to i na anemię mysle tez wpłynie lepiej i na wszystko.

Do góry