reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

Aduska - to teraz zrób sobie czas tylko na odpoczynek i na pewno będzie ok :-)

Lile - jest dokładnie tak jak mówisz ... ja spędziłam przez ostatnie dwa dni mnóstwo czasu czytając o dietach cukrzycowych i najbardziej mnie zdziwiło, że niektóre diety z poradni szpitalnych tak jakby w ogóle nie uwzględniały indeksu glikemicznego i zalecają np. spożywanie z owoców arbuza, którego powinno się akurat zupełnie odstawić ...

reklama
olenka- ja miałam dopiero ważonego synka i ma 730, Twoj to moze już z 780? przypuszczalnie :-)
A ja miałam dziś pobudkę o 7 rano bo pan kosił sobie trawe pod moimi oknami buu Ale..Zapowiada się piękny dzień. Miłego dnia mamusie :-)

South Beach jest niezla dieta na ustabilizowanie cukru, oczywiscie pomijajac pierwsza faze itd :-) ale zasady podobne.

Wiecie co dziś dopiero na spokojnie przeglądałam badania usg z wczoraj.Dojrzałam że jest tam waga dziecka i trochę się zszokowałam bo maluszek waży 956g :szok:.Wiem że to waga orientacyjna.Ale jak tak dalej pójdzie to urodzę małe słoniątko hihi.
Agrafka -nasze ciąże są na prawie tym samym etapie i jak zobaczyłam ile Twój maluszek waży a ile mój to myślałam że padnę.

oleńka ja mam wizytę w poniedziałek, też między nami różnica mała jest, w miesiąc temu mój synuś ważył 600 gram, więc w poniedziałek też spodziewam się czegoś w okolicy kilograma. Ja tam się cieszę jak więcej waży.

Amerie faktycznie mała różnica między nami, dopiero teraz zwróciłam na to uwagę.Ja też się ciesze że mały rośnie.Tylko nie spodziewałam się już takiej wagi.Może dlatego że Julka malutka była jak się urodziła.Jednak chłopcy troszkę więksi są od dziewczynek.

Ja juz po wizycie ( bez USG)
Wszytsko jest ok :) Badania krwi superowe, wiec dolaczam do Anetki objadajacej sie lodami :)
Teraz dostalam tylko skierowanie na mocz.
Od początku przytylam 4.5 kg :)
Cisnienie super :)
Wiec podsumowanie mojej gin : Ciąża książkowa :)
No i posłuchałam serduszka mojego skarbeczka :)

Gratulacje dla wszystkich Mam!
Tylko ty ADUŚka zwolnij kochana, bo takie leżenie jak ja mam to naprawdę niefajne i męczące. Mimo że dobrze się czuję muszę leżeć

Na 16.30 mam 3D
Jak uaktywnić Księżniczkę żebyśmy mieli fajną pamiątkę? Slodkie tak?

reklama
Do góry