reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

A ja dzis mialam to badanko z glukoza. Mialam 50 g czyli po 1 h :) Myslalam ze juz nie dam rady tego wypic ale udalo sie i to bez cytrynki :)

Jutro wizyta u gin zobaczymy jakie wyjda wyniki.
No i zapisze sie jutro do dentysty bo mam do zrobinia pare zabkow.:(

Gratuluje udanych wizyt :)

reklama
Violett ja też dzisiaj byłam na glukozie, ale miałam 75 g. Nie było w sumie tak źle, tylko to jednak 2 godziny a w sumie kuli mnie 4 razy, i jeszcze dodatkowo raz w palucha na zbadanie cukru....wyniki jutro, ale i tak wydaje mi się że wyjdą ok.
A o zębach wolę nic nie pisać :(

dziewczyny a ja nie mialam jeszcze tego badania z glukoza czy to nie dziwne.. ? moja gin nic nie wspominala o nim, chyba sama musze zapytac :/

IMAGE_276.jpg
a to moja Hania z sobotniego usg :)
zdrowiutka na szczęscie, no i ciężka bo 600g ponad ;)

Rainmanka i Kasiu no wszystko dla naszych Dzieciątek, dacie radę z tą dietą, a potem będzie ni widu po cukrzycy

Aduśka i jak po wizycie? będzie ok
Anarien i Violett fajnie macie, ten cukier jest blee i każda chyba chce mieć to z głowy

Ja jutro się wybieram na badanie glukozy...i dostałam od swojej gin 75g...
W jakiej ilości wody się to rozrabia i jak w ogóle to badanie wygląda ?? :(

U mnie najpierw zbadali mi z palca krew czy mogę w ogóle to wypić, jak wyszło ok. to pobrali mi krew do morfologii i do glukozy na czczo, potem wypiłam ( jak dla mnie było to rozpuszczone w 0,5 litra) potem czekałam sobie godzinkę na korytarzu, po godzinie poproszono mnie do środka, znów pobieranie krwi, potem znowu godzina czekania i pobieranie ostatni raz i można iść do domku. (Tylko mi na czczo pobierali 2 razy bo pani zapomniała o morfologii).
Jak dla mnie nie było to jakoś mega złe, jak wata cukrowa w dużych ilościach do picia, i u nas już nie wolno wciskać cytryny. Po wypiciu nie można pić wody ani broń Boże żuć gumę ( zapytałam bo denerwował mnie ten smak w ustach).
Generalnie bez tragedii, ale nie nazwałabym tego przyjemnym badaniem.

Wróciłam niedawno.Troszkę jestem zszokowana.Zrobili mi obciążenie glukozą 75.Myślałam,że wszystko będzie dobrze a tu lipa
totalna....na czczo-140,po 2h-185.W piątek jadę do poradni diabetologicznej.Dzisiaj kupiłam glukometr już.I co dalej???Boje się
cokolwiek zjeść
sad.gif

Oj Madziaczek to nie dobrze :-(. Ale mam nadzieję, że po diecie i kontroli wszystko wróci do normy. Ja mam plan zrobic glukozę jutro ale nie wiem czy wstanę :biggrin2:.

Amerie 0,5 litra :szok:?????. OMG jak ja mam to wypić :szok:

reklama
no madziaczek, ale wynik, oby tylko nie kazali Ci sie kłuć :eek:
dieta polega na konsumowaniu okreslonej ilości węglowodanów - oczywiście tylko złożonych -max 6 porcji dziennie po 10gr

znalazlam chleb z firmy mastemacher - nie dodają do niego syropu glukozowego, co bardzo ważne, jest smaczny 500g ok 3zł (biały chleb, sucharki i tego typu wykluczone)

makaron można tylko i wyłącznie al dente
ziemniaki sporadycznie
kasze sa ok, ale pamiętać o dozwolonej ilości (na każdym opakowaniu jest napisane ile jest weglowodanów)
nie można w ogóle jeść tłuszczy trans - czyli absolutnie wszystkich margaryn
wykluczone są także banany i winogrona, wszystkie słodzone jogurty, no i ostrożnie z nieprzetworzonym mlekiem, bo podobno bardzo źle wpływa na poziom cukru
o sokach, napojach gazowanych i slodyczach nawet nie będę wspominać ;-)

poza tym mozna wszystko:-D

Do góry