reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

A ja dzis mialam to badanko z glukoza. Mialam 50 g czyli po 1 h :) Myslalam ze juz nie dam rady tego wypic ale udalo sie i to bez cytrynki :)

Jutro wizyta u gin zobaczymy jakie wyjda wyniki.
No i zapisze sie jutro do dentysty bo mam do zrobinia pare zabkow.:(

Gratuluje udanych wizyt :)

reklama
Violett ja też dzisiaj byłam na glukozie, ale miałam 75 g. Nie było w sumie tak źle, tylko to jednak 2 godziny a w sumie kuli mnie 4 razy, i jeszcze dodatkowo raz w palucha na zbadanie cukru....wyniki jutro, ale i tak wydaje mi się że wyjdą ok.
A o zębach wolę nic nie pisać :(

dziewczyny a ja nie mialam jeszcze tego badania z glukoza czy to nie dziwne.. ? moja gin nic nie wspominala o nim, chyba sama musze zapytac :/

IMAGE_276.jpg
a to moja Hania z sobotniego usg :)
zdrowiutka na szczęscie, no i ciężka bo 600g ponad ;)

Rainmanka i Kasiu no wszystko dla naszych Dzieciątek, dacie radę z tą dietą, a potem będzie ni widu po cukrzycy

Aduśka i jak po wizycie? będzie ok
Anarien i Violett fajnie macie, ten cukier jest blee i każda chyba chce mieć to z głowy

Ja jutro się wybieram na badanie glukozy...i dostałam od swojej gin 75g...
W jakiej ilości wody się to rozrabia i jak w ogóle to badanie wygląda ?? :(

U mnie najpierw zbadali mi z palca krew czy mogę w ogóle to wypić, jak wyszło ok. to pobrali mi krew do morfologii i do glukozy na czczo, potem wypiłam ( jak dla mnie było to rozpuszczone w 0,5 litra) potem czekałam sobie godzinkę na korytarzu, po godzinie poproszono mnie do środka, znów pobieranie krwi, potem znowu godzina czekania i pobieranie ostatni raz i można iść do domku. (Tylko mi na czczo pobierali 2 razy bo pani zapomniała o morfologii).
Jak dla mnie nie było to jakoś mega złe, jak wata cukrowa w dużych ilościach do picia, i u nas już nie wolno wciskać cytryny. Po wypiciu nie można pić wody ani broń Boże żuć gumę ( zapytałam bo denerwował mnie ten smak w ustach).
Generalnie bez tragedii, ale nie nazwałabym tego przyjemnym badaniem.

Wróciłam niedawno.Troszkę jestem zszokowana.Zrobili mi obciążenie glukozą 75.Myślałam,że wszystko będzie dobrze a tu lipa
totalna....na czczo-140,po 2h-185.W piątek jadę do poradni diabetologicznej.Dzisiaj kupiłam glukometr już.I co dalej???Boje się
cokolwiek zjeść
sad.gif

Oj Madziaczek to nie dobrze :-(. Ale mam nadzieję, że po diecie i kontroli wszystko wróci do normy. Ja mam plan zrobic glukozę jutro ale nie wiem czy wstanę :biggrin2:.

Amerie 0,5 litra :szok:?????. OMG jak ja mam to wypić :szok:

reklama
no madziaczek, ale wynik, oby tylko nie kazali Ci sie kłuć :eek:
dieta polega na konsumowaniu okreslonej ilości węglowodanów - oczywiście tylko złożonych -max 6 porcji dziennie po 10gr

znalazlam chleb z firmy mastemacher - nie dodają do niego syropu glukozowego, co bardzo ważne, jest smaczny 500g ok 3zł (biały chleb, sucharki i tego typu wykluczone)

makaron można tylko i wyłącznie al dente
ziemniaki sporadycznie
kasze sa ok, ale pamiętać o dozwolonej ilości (na każdym opakowaniu jest napisane ile jest weglowodanów)
nie można w ogóle jeść tłuszczy trans - czyli absolutnie wszystkich margaryn
wykluczone są także banany i winogrona, wszystkie słodzone jogurty, no i ostrożnie z nieprzetworzonym mlekiem, bo podobno bardzo źle wpływa na poziom cukru
o sokach, napojach gazowanych i slodyczach nawet nie będę wspominać ;-)

poza tym mozna wszystko:-D

Do góry