reklama
ewelinka2106
Fanka BB :)
witam
jestem po wizycie i nie stety musze Was opuśccić na parę dni....dostałam skierowanie do szpitala ze wzdlędu na wysokie ciśnienie...papa
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Możesz nas przez sms informować co u Ciebie, piszesz do jednej z nas i ta osoba przekazuje na forum
Odpoczniesz i będzie dobrze :*
witam
jestem po wizycie i nie stety musze Was opuśccić na parę dni....dostałam skierowanie do szpitala ze wzdlędu na wysokie ciśnienie...papa
Mocno trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dostaniesz pewnie tabsy na ciśnienie, odpoczniesz i wypuszczą Was do domku
ewelinka2106
Wszystkim gratuluje wizyt i zazdroszcze poznania płci Teraz to już bardziej wiarygodne jak lekarz potwierdzi :-)
Ja dzis też miam wizytę- wszystko jest w porządku dzidzia ma ponad 10 cm i waży 134 g . Wariowała w brzuchu strasznie Szyjka długa i generalie wszystkie pomiary w porządku o płci nawet nie rozmawiał bo na jego sprzęcie nie widać jeszcze za dobrze.... Zdjęcia też słaba jakość dobrze ze na usg chociaż w miarę maluszka było widać
Gratuluje wizyty
super że z dzidzią wszystko ok gratuluję i koniecznie daj znać jakie wyniki tej krzywej cukrowej...pysia jak fajnie że już wiesz że chłopiec gratulacje! ja żyję dalej w nieświadomości
ja też już po wizycie.
Lekarz załamał się nad moimi wynikami moczu...wypytywał czy w rodzinie cukrzycy nie było,czy się czegoś słodkiego nie najadłam itp.... a ja przecież jak zjem kostkę czekolady raz na tydzień to wsio... więc skąd to?
oczywiście muszę zrobić krzywą cukrzycową na następny raz i powtórzyć badania moczu...
rety 75 g glukozy na czczo... miała to któraś????pocieszcie kochane, jak to badanie wygląda?
rety, boje się że wypije to i zwymiotuję...podobno to nie jest za smaczne
a to jeszcze trzeba siedzieć godzinę czy tam dwie w poczekalni i nie wstawać?
naczytałam się głupot o cukrzycy ciężarnych i powikłaniach i się przeraziłam!
serducho biło 154 razy na minutę, dzidziolek leżał sobie na brzuszku
lekarz mnie zapytał czy znam płeć, pooglądał, podumał, powzdychał i mówi tak: "no mi to wygląda bardziej na.... a nie...a w sumie...aaa... za dwa tygodnie zobaczymy,zrobimy usg, bo nie chcę wprowadzać w błąd" a już myślałam że będę wiedzieć...że będę mieć prezent mikołajkowy
no nic... czekam dwa tygodnie na kolejną wizytę ...
a to zdjęcie nóżek mojej dzidzi
zgrabne nóżki, po mamusi ;-)
Zobacz załącznik 597680
super, że wszystko ok gratulujęDziewczynki gratuluje udanych wizyt!
Ja dzis poslucham serduszka dzidziusia, odebralam wyniki wszystko super, poziom zelaza idealny, cisnienie idealne, na alergie mam pic rumianek i kupic sobie masc rumiankowa (bo nie chce innych masci, tylko naturalne) dzidzius rosnie, zdrowy wiec wszystko super
rośnie jak na drożdżach gratuluję :* super że wszystko dobrzeWszystkim gratuluje wizyt i zazdroszcze poznania płci Teraz to już bardziej wiarygodne jak lekarz potwierdzi :-)
Ja dzis też miam wizytę- wszystko jest w porządku dzidzia ma ponad 10 cm i waży 134 g . Wariowała w brzuchu strasznie Szyjka długa i generalie wszystkie pomiary w porządku o płci nawet nie rozmawiał bo na jego sprzęcie nie widać jeszcze za dobrze.... Zdjęcia też słaba jakość dobrze ze na usg chociaż w miarę maluszka było widać
wracaj szybko do nas i informuj w miarę możliwości :* dużo zdrówka wam życzęwitam
brownagula
ewelinnnn trzymam kciuki, szybkiego powrotu do domku
a ja znalazłam jakiś cennik na stronie w internecie i tam jest że test obciążenia glukozą 3pkt( trzy pobrania) kosztuje 85zł,a 2pkt(dwa pobrania) 50zł
a w innej tabelce że glukoza 12 zł...
ciekawe ile ze mnie zedrą....
Kiedyś mi się przyśniło, że poszłam do laboratorium, i wybuliłam ponad 300zł, bo babka uznała że muszę powtórzyć betę, bo to ze mam zdjęcia usg to wcale nie świadczy że jestem w ciąży haha
a ja znalazłam jakiś cennik na stronie w internecie i tam jest że test obciążenia glukozą 3pkt( trzy pobrania) kosztuje 85zł,a 2pkt(dwa pobrania) 50zł
a w innej tabelce że glukoza 12 zł...
ciekawe ile ze mnie zedrą....
Kiedyś mi się przyśniło, że poszłam do laboratorium, i wybuliłam ponad 300zł, bo babka uznała że muszę powtórzyć betę, bo to ze mam zdjęcia usg to wcale nie świadczy że jestem w ciąży haha
Ostatnia edycja:
weszłam z ciekawości na cennik u mnie w laboratorium i jest tak:ewelinnnn trzymam kciuki, szybkiego powrotu do domku
a ja znalazłam jakiś cennik i tam jest że test obciążenia glukozą kosztuje 85zł
ciekawe ile ze mnie zedrą w szpitalu...
Krzywa cukrowa 25zł
Krzywa cukrowa 2 punktowa 12zł
Krzywa cukrowa 3 punktowa 15zł
Natuszka21
pysia - gratuluję synka.
brownagula - ciekawe co ten lekarz tam zauważył, ;-) ja bym
zwariowała przez te dwa tygodnie.
gwiezdeczka, Bąbelek - gratuluję zdrowych maleństw. :-)
Ewelinn - trzymam mocno kciuki. Buziak. :*
brownagula - ciekawe co ten lekarz tam zauważył, ;-) ja bym
zwariowała przez te dwa tygodnie.
gwiezdeczka, Bąbelek - gratuluję zdrowych maleństw. :-)
Ewelinn - trzymam mocno kciuki. Buziak. :*
reklama
Szuszunia
nadal witam szpitalnie ;-)
na szycie też nadal czekam...
wczoraj nastałam się w kolejce do usg niczym za czasów PRL-u.
stałam w dłuuuuugiej kolejce z innymi dwupakami a gdy doszło do mnie Pani dr musiała iść na blok porodowy
(11 porodów w trakcie a mało lekarzy) - więc rozumiem.
za godzinę zawołali ponownie, ja uhahana że za chwilę wejdę ale nic bardziej mylnego.. karty pacjentek przełożone odwrotnie i po długim staniu okazało się że tym razem jestem przed ostatnia. pani dr stwierdziła że konczy zmianę - też rozumiem.
badanie przełożone na dziś. ale jeszcze wieczorem narobiono mi nadziei i kazali czekać bo inny dr będzie wołał ale nie wiadomo kiedy bo duuuużo porodów. i tak czekałam do 20 kiedy to usłyszałam że jednak dziś.
dziś na obchodzie usłyszałam że przecież nie trzeba usg mi robić bo jestem pacjentką dr X więc on mnie przebadał wzdłuż i wszerz. no kino
w tym zamieszaniu nie wykreślono mnie ze zleceń i skierowano na usg. juupi
okazało się że córcia ma 313 g. rośnie prawidłowo.
i na bank córcia. czyli nieskromnie mówiąc mój mega lekarz nie pomylił się w 12-13 tygodniu.
i patrząc na mój suwak to już skończony 19 tydzień
o! i skoro ma ponad 300g to i wzrostu z 18 cm (o wzroście mi dziś nie powiedzieli więc sama gdybam..)- według suwaczka...
na szycie też nadal czekam...
wczoraj nastałam się w kolejce do usg niczym za czasów PRL-u.
stałam w dłuuuuugiej kolejce z innymi dwupakami a gdy doszło do mnie Pani dr musiała iść na blok porodowy
(11 porodów w trakcie a mało lekarzy) - więc rozumiem.
za godzinę zawołali ponownie, ja uhahana że za chwilę wejdę ale nic bardziej mylnego.. karty pacjentek przełożone odwrotnie i po długim staniu okazało się że tym razem jestem przed ostatnia. pani dr stwierdziła że konczy zmianę - też rozumiem.
badanie przełożone na dziś. ale jeszcze wieczorem narobiono mi nadziei i kazali czekać bo inny dr będzie wołał ale nie wiadomo kiedy bo duuuużo porodów. i tak czekałam do 20 kiedy to usłyszałam że jednak dziś.
dziś na obchodzie usłyszałam że przecież nie trzeba usg mi robić bo jestem pacjentką dr X więc on mnie przebadał wzdłuż i wszerz. no kino
w tym zamieszaniu nie wykreślono mnie ze zleceń i skierowano na usg. juupi
okazało się że córcia ma 313 g. rośnie prawidłowo.
i na bank córcia. czyli nieskromnie mówiąc mój mega lekarz nie pomylił się w 12-13 tygodniu.
i patrząc na mój suwak to już skończony 19 tydzień
o! i skoro ma ponad 300g to i wzrostu z 18 cm (o wzroście mi dziś nie powiedzieli więc sama gdybam..)- według suwaczka...
Ostatnia edycja:
Podziel się: