reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

gratuluję udanych wizyt i tego że tyle już wie co nosi pod serduszkiem :-D
Ja się powoli szykuję na wizytę, odebrałam we wtorek wyniki moczu i jestem troszkę podenerwowana... i glukoza w moczu, i podwyższone leukocyty(mam 8 a norma do 5...ech zaś pewnie będę musiała faszerować się uroseptem jak kiedyś...) i jakieś jeszcze liczne fosforany bezpostaciowe... :szok:
no nic ciekawe co mój gin na to powie...
na dodatek okropnie się czuję,boli mnie głowa i jestem słaba a muszę iść sama ;/ :(

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny :)

Jestem po wizycie i okazało się, że będę miała ... SYNKA :D
A oto dowód:
ImageUploadedByForum BabyBoom1386263846.311460.jpg
Bezwstydny po ojcu ;)

Poza tym wszystko dobrze. Rośnie mi pod sercem piękny chłopczyk. Synuś Mamusi :*

Aaaaa - i chłopczyk jest 4 dni starszy niż wynika to z OM :)

P.s. I wszystkim Wam gratuluję udanych wizyt i pięknych dzieciaczków :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1386263846.311460.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1386263846.311460.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 137
Ostatnia edycja:
Pysia- gratulacje, A to nie miała być dziewczynka? Bo na naszej liście było ze u Ciebie dziewczynka- już zmieniłam na chłopca:-)

No tak, miała być dziewczynka. I było to potwierdzane w 14tc, czyli jak już wcześniej pisałyście to nie ma co w te wczesne prognozy wierzyć. Dziś jest wg USG 17t4d i widać jak na dłoni, że będzie chłopak :)

Ostatnia edycja:
witam witam:)
byłam wczoraj na wizycie:)
ale mój skarbuś nie chciał współpracować z mamusią i stwierdził że nie zrobi miłego prezentu na ślub:D....trudno...jego strata:D....a szłam z zamiarem zakupienia w rossmanie takiej fajnej szczotkido włosków:D...ale nie wiedziałam w końcu czy róż czy błękit:D...a szłam z nadzieją rozpoznania płci na 100%:/....ale przynajmniej dobrze że z dzidzią wszystko ok:) tylko też mam problem z ciśnieniem....wczoraj na wizycie miałam 145/71...a dziś jakieś kołatanie czuje:/...ale wstrzymam się do jutra bo też mam wizyte....
najważniejsze że wszystko ok :) gratuluję udanej wizyty :)
moja mała to też współpracować nie chciała, tzn spała całe usg ;) ale z rozłożonymi nogami jak zawsze :D

Cześć Dziewczyny :)

Jestem po wizycie i okazało się, że będę miała ... SYNKA :D
A oto dowód:
Zobacz załącznik 597654
Bezwstydny po ojcu ;)

Poza tym wszystko dobrze. Rośnie mi pod sercem piękny chłopczyk. Synuś Mamusi :*

Aaaaa - i chłopczyk jest 4 dni starszy niż wynika to z OM :)

P.s. I wszystkim Wam gratuluję udanych wizyt i pięknych dzieciaczków :)
super, gratuluję syna! :) hehe, nasze dzieci mają coś wspólnego :p oboje bezwstydni :p

a z tych wróżb z nubami komu się sprawdza a komu nie?
mi się sprawdza :)

reklama
pysia jak fajnie że już wiesz że chłopiec :D gratulacje! :D ja żyję dalej w nieświadomości :D
ja też już po wizycie.
Lekarz załamał się nad moimi wynikami moczu...wypytywał czy w rodzinie cukrzycy nie było,czy się czegoś słodkiego nie najadłam itp.... a ja przecież jak zjem kostkę czekolady raz na tydzień to wsio... więc skąd to? :(
oczywiście muszę zrobić krzywą cukrzycową na następny raz i powtórzyć badania moczu...
rety 75 g glukozy na czczo... miała to któraś????pocieszcie kochane, jak to badanie wygląda?
rety, boje się że wypije to i zwymiotuję...podobno to nie jest za smaczne :zawstydzona/y:

a to jeszcze trzeba siedzieć godzinę czy tam dwie w poczekalni i nie wstawać?
naczytałam się głupot o cukrzycy ciężarnych i powikłaniach i się przeraziłam! :szok:

serducho biło 154 razy na minutę, dzidziolek leżał sobie na brzuszku :-D
lekarz mnie zapytał czy znam płeć, pooglądał, podumał, powzdychał i mówi tak: "no mi to wygląda bardziej na.... a nie...a w sumie...aaa... za dwa tygodnie zobaczymy,zrobimy usg, bo nie chcę wprowadzać w błąd" a już myślałam że będę wiedzieć...że będę mieć prezent mikołajkowy :D
no nic... czekam dwa tygodnie na kolejną wizytę ...

a to zdjęcie nóżek mojej dzidzi :D
zgrabne nóżki, po mamusi ;-)

2013-12-05 21.12.58-1.jpg

Załączniki

• 2013-12-05 21.12.58-1.jpg
    2013-12-05 21.12.58-1.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 109
Ostatnia edycja:
Do góry