reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
nana, gratulacje :)

nanncy, dzięki, już pisałam, ze byłam u endo. Dostałam Letrox 50, mm zrobić usg trczycy, a nstępna kontrola za 4 tygodnie.

Zobacz załącznik 582322

A to nasze pierwsze zdjęcie z USG - bliźnięta... Więcej nie napiszę, bo jestem w szoku :D generalnie wszystko dobrze!

ale cudo:D Gratuluje:D:D a robilas Bete ? byla jakos mocno wysoka? Mialas blizniaki juz w rodzinie??a moze jestes po hormonach >?? - wybacz ,ze pytam i jesli juz na cos odpowiadalas wczesniej odpowiedz prosze jeszcze raz bo trudno sie polapac:p

Jeszcze raz gratuluje pieknie widac!! jakis chyba dobry sprzecior ma lekarz co? prywatnie?ile dalas za taka wizytye z USG?

Kiuik, przepraszam, tyle tu popisałyśmy, że musiałam przeoczyć :happy2: daj znać po kontrolnej wizycie czy wynik się zmienił. Ja idę na kontrolę za 3 dni to też napiszę.

nana7ma Podwójne Gratulacje!! :) :)

Pytanie do doświadczonych Mam na, której wizycie lekarz wykonuje USG? (na pierwszej tej potwierdzającej ciążę?)
bo słyszałam, że tu w Rosji to pierwsza wizyta to tylko rozmowa i badanie na krześle a USG dopiero w 2 miesiącu jakoś
a chciało by się od razu móc popatrzeć na Maluszka.

W poniedziałek od rana rozmowa z szefem a potem lecę do Kliniki zapisać się do lekarza :)

Żyrafka26, w każdym kraju mogą mieć inne zwyczaje. Ja chodziłam prywatnie (piszę o pierwszej ciązy, bo teraz dopiero we wtorek bedę miała wizytę) i za każdym razem mialam usg. Z tego, co dziewczyny piszą, to w Irlandii, w Wielkiej Brytanii pierwse usg gdzies w 12 tyg. więc dośc poźno.

reklama
Dziękuję Wam za gratulacje, dziewczyny! Już powoli wychodzę z szoku, masakra jakaś - nie spodziewałam się bliźniąt!
Betę robiłam w trzecim tygodniu ciąży i była dość niska, jakieś 380 - więc dopiero teraz musiała skoczyć, powtórkę bety dopiero zrobię. Mam młodsze o 6 lat siostry bliźniaczki - dwujajowe, poza tym nie ma bliźniąt w mojej ani mojego D. rodzinie, w ogóle się nie spodziewałam, bo myślałam, że moje siostry ot tak się trafiły... A jednak :D
Zaszłam w ciążę naturalnie,w 3 cyklu. To moja pierwsza ciąża, mam 22 lata :)
Jeśli chodzi o lekarza - sprzęt ma chyba dobry, bo faktycznie pięknie widać. Chodzę prywatnie do mojego gina, jest świetny. Zapłacłam za całą wizytę i USG (ze zdjęciami) 100zł.

Do góry