reklama
wichurka82
Fanka BB :)
wichurka, to według usg jesteś w 6t1d ? Ja myślałam, że to się chociaż trochę pokrywa z terminem OM ciekawe w takim razie, którym ja tygodniu tak naprawdę jestem
Generalnie u mnie jest rozbieżność miedzy terminem z OM a terminem z USG. Zobaczymy jak bedzie dalej. Bardziej wierze w termin z USG- lekarz wyznaczył, a chodzę do dr Ruszkowskiego z Inflanckiej a on opinie ma raczej rewelacyjne. Poza tym tak tez wychodzi mi z najbardziej prawdopodobnego terminu zapłodnienia.
wichurka82
Gratuluję!! Słyszałaś już serduszko czy jeszcze za wcześnie było?
Tak w 6 tyg serduszko juz jest i bije.
applecrumble
Zobacz załącznik 582765
a to nasza Kruszynka;-)
a to nasza Kruszynka;-)
applecrumble
dziewczyny, skierowanie na jakie badania dostałyście na początku ciąży? ja mam do następnej wizyty (za 3 tyg) zrobić:
- odczyn Coombsa pośredni PTA
- morfologię
- badanie ogólne moczu
- oznaczenie WR
- toksoplazmoza IgG i IgM
- p/ciała p HIV
- p/ciała b HCV
- antygen Hbs
- glukoza na czczo
dużo tego zresztą jak obliczyłam, to chodząc prywatnie takie badanka to koszt prawie 200 zł... ech zbankrutuję.
A ta glukoza na czczo to zrobią z krwi, czy będę musiała coś pić?
- odczyn Coombsa pośredni PTA
- morfologię
- badanie ogólne moczu
- oznaczenie WR
- toksoplazmoza IgG i IgM
- p/ciała p HIV
- p/ciała b HCV
- antygen Hbs
- glukoza na czczo
dużo tego zresztą jak obliczyłam, to chodząc prywatnie takie badanka to koszt prawie 200 zł... ech zbankrutuję.
A ta glukoza na czczo to zrobią z krwi, czy będę musiała coś pić?
ja tez dostalam caly spis badan i musze w tym tyg je zrobic - podliczylam w jednym laboratorium - 400zl , w innym 350 niestety nie wszystkie laboratoria maja cenniki na stronie i jutro chyba sie do dwoch przejade i sprawdze jeszcze ceny
tez sie wlasnie zastanawiam czy ta glukoza to z krwi czy z piciem
tez sie wlasnie zastanawiam czy ta glukoza to z krwi czy z piciem
perelka86
apple z krwi pobierają na cukier a to picie jest po 20 tyg wtedy patrzymy czy mam cukrzyce w ciazy;-)Ja jeszcze nie dostałam skierwaania na badania, ale te same robiłam oprócz HIv w poprzedniej ciązy wyniosło mnie to około 150 zl niestety ale co po niektóre te podstawowe nawet od rodzinnego wyciągniesz
wichurka ja tez mam podobną rozbieżność miedzy usg a om przez późną owu
dziewczyny tak przyglądam się naszym pęcherzykom i one maja przeróżne kształty takie śmieszne:-)
wichurka ja tez mam podobną rozbieżność miedzy usg a om przez późną owu
dziewczyny tak przyglądam się naszym pęcherzykom i one maja przeróżne kształty takie śmieszne:-)
reklama
Straciatella
Witam,
U mnie już po wizycie dzisiejszej. Jestem przygnębiona :-(
Dostałam leki na mdłości i jak ręką odjął.. tyle dobrze...
Najpierw USG piersi - wyszedł mi jakiś guzek, prawdopodobnie gruczołowy/tłuszczowy. Niegroźne ponoć, nie zalecili biopsji (a świetny lekarz to robił) tylko kontrole po zakończeniu laktacji. Ale ja głupia martwie się cholernie - niedawno pisałam wam o mojej babci... więc ginka dała mi skierowanie na biopsje, co by się nie martwić. Sama też stwierdziła, ze to jakaś zmiana fizjologiczna... Nie moge przestać o tym myśleć.. :-(
Zaraz się umówie na to kłucie i chce znać wynik, bo stres co nie miara.
Później wizyta i USG.. Kruszynka śliczna, tętno 180 :-), reszta badań super, krwiaka nie ma, macica piekna...
Zaraz wkleję zdjęcie.
Dostałam też skierowanie na prenatalne, tak ot i właściwie byłabym zadowolona, gdyby nie te USG piersi :-( sądzicie, że przesadzam?
ODNOŚNIE GLUKOZY: jest to badanie krwi.
"Picie" to później, w przypadku badania "krzywej cukrzycowej"
U mnie już po wizycie dzisiejszej. Jestem przygnębiona :-(
Dostałam leki na mdłości i jak ręką odjął.. tyle dobrze...
Najpierw USG piersi - wyszedł mi jakiś guzek, prawdopodobnie gruczołowy/tłuszczowy. Niegroźne ponoć, nie zalecili biopsji (a świetny lekarz to robił) tylko kontrole po zakończeniu laktacji. Ale ja głupia martwie się cholernie - niedawno pisałam wam o mojej babci... więc ginka dała mi skierowanie na biopsje, co by się nie martwić. Sama też stwierdziła, ze to jakaś zmiana fizjologiczna... Nie moge przestać o tym myśleć.. :-(
Zaraz się umówie na to kłucie i chce znać wynik, bo stres co nie miara.
Później wizyta i USG.. Kruszynka śliczna, tętno 180 :-), reszta badań super, krwiaka nie ma, macica piekna...
Zaraz wkleję zdjęcie.
Dostałam też skierowanie na prenatalne, tak ot i właściwie byłabym zadowolona, gdyby nie te USG piersi :-( sądzicie, że przesadzam?
ODNOŚNIE GLUKOZY: jest to badanie krwi.
"Picie" to później, w przypadku badania "krzywej cukrzycowej"
Podziel się: