reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Jej ale fajoskie foto Wichurka:D::-p ja tez bym juz chciala zobaczyc swoja fasolke - licze,ze we wtorek Gin mi zrobi USG bo jak nie to dopeiro 2.10.2013 bede miec USG pene;/

wichurka, to według usg jesteś w 6t1d ? Ja myślałam, że to się chociaż trochę pokrywa z terminem OM :happy: ciekawe w takim razie, którym ja tygodniu tak naprawdę jestem :D

Generalnie u mnie jest rozbieżność miedzy terminem z OM a terminem z USG. Zobaczymy jak bedzie dalej. Bardziej wierze w termin z USG- lekarz wyznaczył, a chodzę do dr Ruszkowskiego z Inflanckiej a on opinie ma raczej rewelacyjne. Poza tym tak tez wychodzi mi z najbardziej prawdopodobnego terminu zapłodnienia.

dziewczyny, skierowanie na jakie badania dostałyście na początku ciąży? ja mam do następnej wizyty (za 3 tyg) zrobić:
- odczyn Coombsa pośredni PTA
- morfologię
- badanie ogólne moczu
- oznaczenie WR
- toksoplazmoza IgG i IgM
- p/ciała p HIV
- p/ciała b HCV
- antygen Hbs
- glukoza na czczo
dużo tego:szok: zresztą jak obliczyłam, to chodząc prywatnie takie badanka to koszt prawie 200 zł... ech zbankrutuję.

A ta glukoza na czczo to zrobią z krwi, czy będę musiała coś pić?

ja tez dostalam caly spis badan i musze w tym tyg je zrobic - podliczylam w jednym laboratorium - 400zl :no:, w innym 350 :no: niestety nie wszystkie laboratoria maja cenniki na stronie i jutro chyba sie do dwoch przejade i sprawdze jeszcze ceny

tez sie wlasnie zastanawiam czy ta glukoza to z krwi czy z piciem

apple z krwi pobierają na cukier :) a to picie jest po 20 tyg wtedy patrzymy czy mam cukrzyce w ciazy;-)Ja jeszcze nie dostałam skierwaania na badania, ale te same robiłam oprócz HIv w poprzedniej ciązy wyniosło mnie to około 150 zl niestety ale co po niektóre te podstawowe nawet od rodzinnego wyciągniesz :tak:

wichurka ja tez mam podobną rozbieżność miedzy usg a om przez późną owu

dziewczyny tak przyglądam się naszym pęcherzykom i one maja przeróżne kształty takie śmieszne:-)

reklama
Witam,

U mnie już po wizycie dzisiejszej. Jestem przygnębiona :-(

Dostałam leki na mdłości i jak ręką odjął.. tyle dobrze...

Najpierw USG piersi - wyszedł mi jakiś guzek, prawdopodobnie gruczołowy/tłuszczowy. Niegroźne ponoć, nie zalecili biopsji (a świetny lekarz to robił) tylko kontrole po zakończeniu laktacji. Ale ja głupia martwie się cholernie - niedawno pisałam wam o mojej babci... więc ginka dała mi skierowanie na biopsje, co by się nie martwić. Sama też stwierdziła, ze to jakaś zmiana fizjologiczna... Nie moge przestać o tym myśleć.. :-(
Zaraz się umówie na to kłucie i chce znać wynik, bo stres co nie miara.

Później wizyta i USG.. Kruszynka śliczna, tętno 180 :-), reszta badań super, krwiaka nie ma, macica piekna...
Zaraz wkleję zdjęcie.

Dostałam też skierowanie na prenatalne, tak ot :tak: i właściwie byłabym zadowolona, gdyby nie te USG piersi :-( sądzicie, że przesadzam?

ODNOŚNIE GLUKOZY: jest to badanie krwi.

"Picie" to później, w przypadku badania "krzywej cukrzycowej" :)

Do góry