reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
nana, gratulacje :)

nanncy, dzięki, już pisałam, ze byłam u endo. Dostałam Letrox 50, mm zrobić usg trczycy, a nstępna kontrola za 4 tygodnie.

Zobacz załącznik 582322

A to nasze pierwsze zdjęcie z USG - bliźnięta... Więcej nie napiszę, bo jestem w szoku :D generalnie wszystko dobrze!

ale cudo:D Gratuluje:D:D a robilas Bete ? byla jakos mocno wysoka? Mialas blizniaki juz w rodzinie??a moze jestes po hormonach >?? - wybacz ,ze pytam i jesli juz na cos odpowiadalas wczesniej odpowiedz prosze jeszcze raz bo trudno sie polapac:p

Jeszcze raz gratuluje pieknie widac!! jakis chyba dobry sprzecior ma lekarz co? prywatnie?ile dalas za taka wizytye z USG?

Kiuik, przepraszam, tyle tu popisałyśmy, że musiałam przeoczyć :happy2: daj znać po kontrolnej wizycie czy wynik się zmienił. Ja idę na kontrolę za 3 dni to też napiszę.

nana7ma Podwójne Gratulacje!! :) :)

Pytanie do doświadczonych Mam na, której wizycie lekarz wykonuje USG? (na pierwszej tej potwierdzającej ciążę?)
bo słyszałam, że tu w Rosji to pierwsza wizyta to tylko rozmowa i badanie na krześle a USG dopiero w 2 miesiącu jakoś
a chciało by się od razu móc popatrzeć na Maluszka.

W poniedziałek od rana rozmowa z szefem a potem lecę do Kliniki zapisać się do lekarza :)

Żyrafka26, w każdym kraju mogą mieć inne zwyczaje. Ja chodziłam prywatnie (piszę o pierwszej ciązy, bo teraz dopiero we wtorek bedę miała wizytę) i za każdym razem mialam usg. Z tego, co dziewczyny piszą, to w Irlandii, w Wielkiej Brytanii pierwse usg gdzies w 12 tyg. więc dośc poźno.

reklama
Dziękuję Wam za gratulacje, dziewczyny! Już powoli wychodzę z szoku, masakra jakaś - nie spodziewałam się bliźniąt!
Betę robiłam w trzecim tygodniu ciąży i była dość niska, jakieś 380 - więc dopiero teraz musiała skoczyć, powtórkę bety dopiero zrobię. Mam młodsze o 6 lat siostry bliźniaczki - dwujajowe, poza tym nie ma bliźniąt w mojej ani mojego D. rodzinie, w ogóle się nie spodziewałam, bo myślałam, że moje siostry ot tak się trafiły... A jednak :D
Zaszłam w ciążę naturalnie,w 3 cyklu. To moja pierwsza ciąża, mam 22 lata :)
Jeśli chodzi o lekarza - sprzęt ma chyba dobry, bo faktycznie pięknie widać. Chodzę prywatnie do mojego gina, jest świetny. Zapłacłam za całą wizytę i USG (ze zdjęciami) 100zł.

Do góry