reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Dziewczyny, zazdroszczę Wam takich szczegółowych badań... ja nie wiem ile mały waży ani mierzy :( moja wizyta trwała dziś 5 minut a i tak swoje 100zł skasował :-( na szczęście widziałam cudowną buźkę :tak: poza tym szyjka miękka ale zamknięta, ciut krótsza niż ostatnio ale mieści się w normie. Na moje bóle przepisał mega dawkę magnezu z potasem i wsio ;-) kolejna wizyta chyba dopiero 10 lutego, muszę sprawdzić bo już zapomniałam :rofl2:

Dla tych które nie widziały na fb:
Zobacz załącznik 604550

Monia - faktycznie wszystko widoczne. :-) Gratuluje. :*

Aśku - ale fajowski nosek ma. ;-) Gratuluje rownież. :-)

Ja dokładnie wiem w końcu w którym jestem tygodniu 23 tydzien i 4 dni, termin mi się nie przesunął dalej 11 maja. :-) Majeczce nic nie wyrosło, waży 726 g, czyli dooobrze sobie w brzuszku papusia. :-) Ja 7 kg na plusie co wdg lekarza jest naprawdę dobrą i prawidłową wagą. ;-) Poza tym mam bardzo niewyraźne zdjęcia pupki, głowy i kości udowej więc nie wstawiam. :no: Na badaniu ja nic nie widziałam, M też nic, ale lekarz śmiał się, że maleńka cały czas głaszcze się po twarzy..:-p W następnym miesiącu ide na 4d, więc może w końcu zobaczę jak wygląda i wstawie fotkę :-) Na razie cieszę się, że wszystko dobrze.:-) Aha i dostałam zezwolenie (pisemne) na ćwieczenia na piłkach od środy startuje. :-):-D

Aśku piękny ten twój Julian :) klejnoty widać :) więc nie ma zastrzeżeń :-p a wygibasy robi doskonałe :-D

Kasiek :) widziały czy nie widziały ale cudaśny maluszek :*

Natuszka gratulacje jeszcze raz i witamy wśród małych "gigantów" :-p

Melduję się po wizycie:

Lilianna zdrowa i rośnie pięknie - 740 g szczęścia. Udało się, pokazała twarzyczkę i kręciła nam się niesamowicie (bo mama zafundowała jej przed wizytą cukierka hihi :tak:). Dzisiaj prezentowała zakładanie nóżek na główkę i chciała zasłonić twarz kolankiem. Raz ułożona poprzecznie, a na koniec glówką w dół.
Wg wymiarów to 25 tydzień ciąży.
Wody płodowe w górnej granicy normy. Niestety łożysko przodujące i skraca mi się szyjka macicy.
Trzeba leżeć. Jeśli do 30 tygodnia ciąży łożysko się nie przesunie to szpital mnie czeka :crazy:
Przytyłam od początku ciąży 9 kg szok :szok: Winę za to ponosi troszkę moja tarczyca ...

Kolejna wizyta 07.02.

A oto moja gwiazda:

Obraz 056.jpg

Załączniki

• Obraz 056.jpg
    Obraz 056.jpg
    14,7 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
Gratuluję wszystkim wizyt u ślicznych buziek na usg :D
My byliśmy wczoraj na wizycie, mały waży 665 gram,płeć bez zmian, termin porodu według USG się przesunął na 8 maja :)
Teraz tak was czytam wszystkie macie już 700-coś gramów, a o kilka dni dzieciaki młodsze ode mnie :confused:
Widać moje małe rośnie powoli, i odziedziczyło geny po rodzicach i grubiutkie nie będzie...:-)
Lekarz mówi że wszystko w porządku, na następnej wizycie nic robić nie będziemy bo nic się nie dzieje :tak:
Aha i mały jest ułożony podłużnie główkowo, łożysko na przedniej ścianie, bez cech oddzielania i bez ryzyka przodowania.

reklama
Gratulacje wizytek i ślicznych bobasków :)

Na prawdę pięknie widac twarzyczki na waszych fotkach. U mnie dzieć sie chował zasłaniał buzie nic nie dało się zrobić . W ogole kombinacje bo leżał plecami do nas ;-)

Ja wczoraj małam prenatalne .....

[FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]Takwięc dołączam do siurkowych mamusiek [/FONT] [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]Jednaksny z obsranymi jajkami były prorocze [/FONT] [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]Ikolejny raz zawiodła mnie intuicja... byłam pewna że drugacórka [/FONT] [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]Jestemszczęśliwa ale mega zszokowana [/FONT] . Mały zdrowy wszystko prawidłowe waży ponad 400 g ;-)

Do góry