reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Hej :) pisałam już na fb, ale powtórzę tutaj też :)
Maluszek waży 451 gram, wszystko jest śliczne, widziałam nóżki i dłonie fotek nie wstawię, bo są nie wyraźne, ale mogę jeszcze powiedzieć, że jest to cudna dziewczynka czyli pierwszy lekarz się nie mylił jest to według miesiączki 21 tydzień i 5 dzień, a według usg o jeden dzień mniej, także żadna różnica jestem szczęśliwa, choć mój M do końca myślał, że będzie chłopak ale też się cieszy :) ogólnie ta lekarka (jak już wspomniałam, usg wykonuje zona mojego lekarza), powiedziała, że wszystko jest w porządku, także już mi lepiej :) byle do maja :)

poza tym nie mogłam się powstrzymać i poszłam na pierwsze zakupki :D kupiłam czapeczkę, 3 body (były tak pakowane) i takie skarpetki niemowlęce :)

bajka07-gratuluje coreczki;-)jak Ty tak długo wytrzymałaś,żeby nic nie kupowac?ja juz mam cała szafke ciuszków;-)) nana7mama-co sie nic nie odzywasz?jak tam po wizycie?

Wczoraj byłam na wizycie. Pierwszy raz u specjalisty genetyka, który w szczególności wykonuje usg pod kątem wad wrodzonych. I powiem Wam, że naprawdę zna się na tym co robi. Przyjeżdzają do niego pacentki z całej Polski:szok:. Przestudiował całą moją dokumentację medyczną ciąży, a sporo tego mam. Potem zaczynając od główki a kończąc na paluszkach stóp opowiadał i mierzył dzidziusia. Nawet mój Oskar widząc na monitorze główkę dziecka krzyczał przejęty "oko, ma oko:-D". Doskonale widać było soczewki oczne i koniec języka( jeszcze w brzuchu a już pokazuje nam język). Widziałam dobrze biceps i mięsień udowy:szok:.Wszystkie wymiary są odpowiednie do wieku ciąży( 1-2 dni starsza ciąża). Termin z 29.05 na 27.05 wg. USG się przesunął. 21 tydzień i waga 390 g.
I uwaga......... będzie chłopak :-). Lekarz zapytał się czy chcemy znać płeć, a ja na to SAMA WIDZĘ:szok:. No nie da się ukryć , co będzie.
Moja mama po powrocie pyta się Oskarka co widział u pana doktora, a on na to "siusiaka widzałem, siusiaka":-D.
Z dzidzią wszystko ok, ja mam tylko dość dużo wód płodowych, ale mieszczą się jeszcze w górnej granicy normy.
Zdjęcia wstawię, ale nie mam teraz gdzie zescanować.

reklama
Do góry