reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

reklama
Hej :) pisałam już na fb, ale powtórzę tutaj też :)
Maluszek waży 451 gram, wszystko jest śliczne, widziałam nóżki i dłonie fotek nie wstawię, bo są nie wyraźne, ale mogę jeszcze powiedzieć, że jest to cudna dziewczynka czyli pierwszy lekarz się nie mylił jest to według miesiączki 21 tydzień i 5 dzień, a według usg o jeden dzień mniej, także żadna różnica jestem szczęśliwa, choć mój M do końca myślał, że będzie chłopak ale też się cieszy :) ogólnie ta lekarka (jak już wspomniałam, usg wykonuje zona mojego lekarza), powiedziała, że wszystko jest w porządku, także już mi lepiej :) byle do maja :)

poza tym nie mogłam się powstrzymać i poszłam na pierwsze zakupki :D kupiłam czapeczkę, 3 body (były tak pakowane) i takie skarpetki niemowlęce :)

bajka07-gratuluje coreczki;-)jak Ty tak długo wytrzymałaś,żeby nic nie kupowac?ja juz mam cała szafke ciuszków;-)) nana7mama-co sie nic nie odzywasz?jak tam po wizycie?

Wczoraj byłam na wizycie. Pierwszy raz u specjalisty genetyka, który w szczególności wykonuje usg pod kątem wad wrodzonych. I powiem Wam, że naprawdę zna się na tym co robi. Przyjeżdzają do niego pacentki z całej Polski:szok:. Przestudiował całą moją dokumentację medyczną ciąży, a sporo tego mam. Potem zaczynając od główki a kończąc na paluszkach stóp opowiadał i mierzył dzidziusia. Nawet mój Oskar widząc na monitorze główkę dziecka krzyczał przejęty "oko, ma oko:-D". Doskonale widać było soczewki oczne i koniec języka( jeszcze w brzuchu a już pokazuje nam język). Widziałam dobrze biceps i mięsień udowy:szok:.Wszystkie wymiary są odpowiednie do wieku ciąży( 1-2 dni starsza ciąża). Termin z 29.05 na 27.05 wg. USG się przesunął. 21 tydzień i waga 390 g.
I uwaga......... będzie chłopak :-). Lekarz zapytał się czy chcemy znać płeć, a ja na to SAMA WIDZĘ:szok:. No nie da się ukryć , co będzie.
Moja mama po powrocie pyta się Oskarka co widział u pana doktora, a on na to "siusiaka widzałem, siusiaka":-D.
Z dzidzią wszystko ok, ja mam tylko dość dużo wód płodowych, ale mieszczą się jeszcze w górnej granicy normy.
Zdjęcia wstawię, ale nie mam teraz gdzie zescanować.

reklama
Do góry