reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza, badania, zdjęcia z USG

PAt&mom gratulacje synka i tego, że wszystko jest w porządku. Dzidzia rośnie w to najważniesze:)

Mamusia Blaneczki- noo gratulacje po 2 córeczkach teraz synio się trafił ;-)

Monaaams gratulacje córeczki! Też fajnie 3 laseczki będą kiedyś mieć super relacje- tylko biedny tatuś:-)

reklama
Gratuluje wszystkim swietnych wiesci i cudnych zdjec :)

Wlasnie zobaczylam jak mozna wrzucic zdjecie z tableta, wiec dodaje jakies takie stare, ale nie mam lepszego ;) ImageUploadedByForum BabyBoom1385311328.775123.jpg
Ogolnie potwierdzilo sie kilka razy, ze termin jednak 11 maja, a nie 20 :), wiec patrzac na to dzisiaj 16tydzien sie skonczyl :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1385311328.775123.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1385311328.775123.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 74
Ja jak zwykle musialam sie wylamac... bedzie trzecia dziewczynka. .. musze oswoic sie z ta mysla... wiem ze powinnam sie cieszyc ze dziecko zdrowe.. ale jedmak na razie jest gorycz... zapewne musi troszke minac zanim zaakceptuje fakt ze nie bede miala syna... calej reszcie gratuluje! !!

a ja ci tej córy zazdroszczę..

Hej dziewczyny ;-)
Ja dziś byłam na onkologii odebrać wyniki hpv, i niestety mam jednego z genotypów hpv wysokiego ryzyka, czyli tych onkogennych... :-(
Lekarz powiedział, że to nie zagraża w żaden sposób dziecku, ale i tak mnie ta wiadomość trochę przybiła ... :-(
Zapisał mi pimafucin 5 opakowań, mam brać 1 na noc co 3 dni, i chciał jakies tabletki doustne też zapisać ale w ciąży ich nie wolno.
Mam się zgłosić na kontrolę w marcu, na pobranie wymazu.

Ehh... ciągle coś:-(

Jedno dobre, że jutro usg, już się nie mogę doczekać ;-)

Witam Majóweczki!
Gratuluję udanych wizyt i zdrowo rosnących dzieciaczków w brzuszkach.
Madziulek - wyrazy współczucia, trzymaj się mocno.

Ja też jestem po wizycie, którą miałam 8 października i po stwierdzeniu przez mojego gina zbyt dużej przezierności markowej skierował mnie na test podwójny. Po ust genetycznym i testu z krwi ryzyko zespołu Downa wyszło 1:700 i z kolei ten gin (prywatnie) dał skierowanie do poradni genetyki prenatalnej.
I tu mam pytanie do dziewczyn z Trójmiasta:
Czy wiecie na jakiej zasadzie lekarze kierują na dalszą inwazyjną diagnostykę? Co trzeba mieć, aby dostać się na nią na NFZ? Gdzie wykonują amniopunkcję i jaki to jest koszt?
Nie wiem dalej ci robić?
Umówiłam się do kliniki Invicta do tej poradni i nie wiem jak to ewentualnie dalej wygląda. Jeżeli macie jakieś informacje na ten temat to proszę poradźcie coś. Dzięki.

Paula ja jestem z Gdańska, u mnie nie było żadnych wskazań na dalsze badania dlatego nie mogę Ci pomóc z doświadczenia, ale na str Invicty znalazłam coś takiego, żeby zrobić to badanie na fundusz musisz mieć skierowanie : [h=5]Uwagi:[/h]- zabieg w ramach programu profillaktyki prenatalnej NFZ - wymagane skierowanie lekarza genetyka w

- zabieg opłacany przez pacjenta - wymagane skierowanie od lekarza prowadzącego ciążę. Koszt zabiegu obejmuje tylko pobranie materiału, pacjent dodatkowo opłaca Kariotyp z aminocytów.
Koszt 300zł
Amniopunkcja pod kontrolą USG - Klinika leczenia niepłodności - nr 1 w Polsce!
Wydaje mi sie że Invicta bedzie najlepsza spośród poradni prenatalnych, najlepiej zadzwoń do nich i dopytaj się jak to badanie wygląda.
Nie martw się na zapas, napewno z dzidzią wszystko jest dobrze.

Dziewczyny gratuluję pięknych maleństw, ja nie mogę się doczekać czwartku!!!!!
:-)

reklama
Do góry