bajka07
Fanka BB :)
dziewczyny piękne foteczki gratuluję udanych wizyt
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam Majóweczki!
Gratuluję udanych wizyt i zdrowo rosnących dzieciaczków w brzuszkach.
Madziulek - wyrazy współczucia, trzymaj się mocno.
Ja też jestem po wizycie, którą miałam 8 października i po stwierdzeniu przez mojego gina zbyt dużej przezierności markowej skierował mnie na test podwójny. Po ust genetycznym i testu z krwi ryzyko zespołu Downa wyszło 1:700 i z kolei ten gin (prywatnie) dał skierowanie do poradni genetyki prenatalnej.
I tu mam pytanie do dziewczyn z Trójmiasta:
Czy wiecie na jakiej zasadzie lekarze kierują na dalszą inwazyjną diagnostykę? Co trzeba mieć, aby dostać się na nią na NFZ? Gdzie wykonują amniopunkcję i jaki to jest koszt?
Nie wiem dalej ci robić?
Umówiłam się do kliniki Invicta do tej poradni i nie wiem jak to ewentualnie dalej wygląda. Jeżeli macie jakieś informacje na ten temat to proszę poradźcie coś. Dzięki.
bardzo mi przykro wiem co czujesz, ja już nie mam ani babci, ani dziadka moja babcia zmarła 3 tygodnie przed naszym weselem, a to była ukochana babunia ;( większość na weselu to była moja rodzina, tylko 8 osób ze strony męża... więc większość gości w żałobie... ja sama na weselu kilka razy płakałam i żałowałam że nie pozwolili mi terminu zmienić... i wiem też że żadne słowa nie przyniosą Ci ukojenia w bólu składam Ci jednak najszczersze kondolencje. trzymaj się ciepło :*Aesthete dziekuje, ze trzymalas kciuki, ale juz nie trzeba, Dziadek zmarl wczoraj, w sobote pogrzeb.. :-(
wow, jak pięknie widać gratuluję a Ty już 5 grudnia masz wizytę? :O to co ile Ty masz wizyty? co 2 tygodnie? :OOto zdjęcia:
Zobacz załącznik 595104 Zobacz załącznik 595108
Chyba gin zmieniał papier bo taki nieprzyjemny zapach zdjęć że blee...:-(
wow, super gratuluję syna piękne fotkiMiałam wczoraj USG wszystko ok dzieciaczek w lekkim wyproście 7cm czyli pewno ok 6,5 bez wyprostu bardzo ruchliwy bąbel..na 80% chłopiec.Zobacz załącznik 595314Zobacz załącznik 595315Zobacz załącznik 595316Zobacz załącznik 595317
ale wiecie co? liczyłam na córkę;-)
cudowny! gratulujęMoj Syneczek <3
no czyli już praktycznie na 100% można chłopca gratulować? najważniejsze że wszystko ok więc gratuluję udanej wizytyWłaśnie wróciliśmy z wizyty. Odczucia neutralne, bo ani nic nie widziałam na usg ani nic nie mówił w trakcie. Nie lubię leżeć w stresie. Ale powiedział ze po krwiaku została mała smuzka, a sam krwiak w żaden sposób nie spowolnił rozwoju fasolki. Właściwie to juniora bo po raz kolejny usłyszałam CHŁOPAK leki bez zmian tryb oszczędny, powiedział żeby nie dać sie zwariować i mozna delikatnie sie przejść ale ja juz z całego stresu i tak będę leżeć do nowego roku aż sama sie nie upewnienie. a z tymi zawrotami głowy, lozysko juz produkuje progesteron a im gorzej ja sie czuje tym lepiej dla niego. W takim razie wczoraj junior musiał sie czuć naprawdę wyśmienicie :/ no ale czego sie nie robi
A i gratuluje dziewczyny pięknych chłopaków